2014. június 19., csütörtök

Irány a strand!

   A 35 fok körüli hőségben nincs is jobb, mint a medence mellett hűsölni egész nap.  De mik is azok a kiegészítők, amikre mindenképpen szükséged van egy ilyen napon?
A mai összeállításomból kiderül...
   Néhány nappal ezelőtt beszélgettünk a tesómmal arról, hogy gyerekkorunkban még a 30-31 fok rekord melegnek számított. Mára már jóval e fölé kúszik a hőmérséklet. Meglepő tény, hogy 5-10 év leforgása alatt milyen sokat melegszik az idő. Ám a hőmérséklettel együtt a káros sugarak mértéke is nő, ezért az egyik legfontosabb kellék a strandon a naptej kell hogy legyen. Legalább 15 faktorosat válassz, a megfelelő védelem érdekében.  Minden strandra indulás alappillére a megfelelő strandtáska. Fontos, hogy nagy legyen, hogy minden beleférjen. Örök klasszikusnak számít a tengerészes, de idén, az egyszínű és a pöttyös darabok is trendinek számítanak.
De a táskádnak mindenképpen mennie kell a ruhádhoz, hiszen nem csak az utcára érvényes a "ne keverd a mintákat!" szabály.   Ha strand, akkor flip flop. Most leginkább az egyszínű, az állatmintás és mint minden másban is, a mesefigurás változatok a legdivatosabbak.
Újdonságnak számít, a magasított, telitalpú flip flop, ami a 90-es évek hangulatát idézi.

kép forrása: www.facebook.com/HavaianasEurope

Viszont mindenkit óva intenék a manapság oly nagy népszerűségnek örvendő műanyagból és fényes pvc származékból készült papucsoktól, mert a mellett, hogy nagyon egészségtelen, még balesetveszélyes is, hiszen ha vizes lábban belebújunk könnyen elcsúszhatunk benne.   Egy nagy méretű törölköző is jól jön a parton,ha le akarunk heveredni egy kicsit napozni.
   Egy fejfedő is jó szolgálatot tesz az erős napsütés ellen. A sportosabbaknak baseball sapka, míg azoknak akik ilyenkor is dívák akarnak lenni, a nagy karimás kalapok ajánlottak.Mindkét változat remek kiegészítője lehet egy jó minőségű napszemüveg.  A divatos kalapok mellé pedig jár egy divatos strandruha is. Mindenképpen lenge anyagból készültet válassz, mert jól szellőzik. A trópusi, őserdei mintákkal most nem lőhetsz mellé.
képek forrása: www.facebook.com/victoriassecret?fref=ts