Ugrás a fő tartalomra

Tippek a felpezsdítő és boldog vakációhoz

    Mindenki alig várja a vakáció kezdetét. A családok izgatottam tervezik az úti célt és mindenki oda van a boldogságtól, hogy végre együtt lesz a család és közösen pihenhetik ki a munka fáradalmait.   A valóságban viszont ilyenkor elkap minket a mértéktelenség és a túlevés, a rengeteg alkoholos ital és az egész napos lustálkodás következtében a felfrissülés helyett sokkal nyúzottabban térünk haza.

   Mit tegyünk hát a felpezsdítő nyaralásért?
A legfontosabb szempont, amit ennek érdekében szem előtt kell tartanunk, az az aktív pihenés fogalma, valamint az, hogy bár "Hurrá nyaralunk!", de ilyenkor se adjuk fel mindennapi szokásainkat, ám azért legyünk nyitottak az új dolgokra és a más kultúrákra.

   Bárhová is utazunk, akár kül-, akár belföldre, mindenképpen kóstoljuk meg a helyi specialitásokat. Csak azért mert diétázunk, ne hagyjunk ki egy igazi jó szegedi halászlevet vagy egy kis gyulai kolbászos kóstolót, egy hamisítatlan francia baguettet Párizsban, netalántán egy nagy adag görög gyrost Paralián. Sok ember ott követi el a hibát, hogy ragaszkodik az otthon megszokott ételekhez még a nyaralás alatt is. Pedig elvileg azért utazunk el más tájakra, hogy megismerjük az ottani kultúrát, szokásokat, ehhez pedig az ételek megismerése is hozzátartozik.  Nem beszélve arról, hogy ezen ismeretnek köszönhetően látókörünk tágul és tájékozottabb és műveltebb emberekké válhatunk.

Visszatérve a diétázókra, egy- egy töményebb helyi specialitás elfogyasztása után, csak arra kell törekedni, hogy a nap többi étkezése már könnyű legyen.
   Bár az előbb említett "apróbb bűnözések" megengedettek,azért ne essünk túlzásokba! Ha pl.: otthon nem szoktunk porból készült ételeket enni, akkor most se tegyük! Valamint figyeljünk arra, hogy ne nassoljunk túl sokat. Főleg ne egészségtelen chipseket. És ne öntsük magunkba liter számra az alkoholos italokat sem. Ez utóbbira vagyunk a leghajlamosabbak a nyaralás idején.
Ezek a rágcsák, az alkohol és a naponta többszöri megterhelő étkezés ugyanis elnehezíti a testünket,megviseli az emésztőrendszerünk és fáradtságot eredményez. Egy ilyen rossz szokásokkal tűzdelt nyaralás után pedig hiába is várnánk a kipihentség jóleső érzését.   Ha otthon rendszeresen mozogsz, akkor a vakáció ideje alatt se mondj le erről! Gondold csak el, hogy mennyi feltöltődést ad, ha mondjuk a reggeli jógádat egy csendes tóparton vagy éppen a szikrázó tenger partján csinálod végig, a már jól megszokott környezet helyett. Igazi energiabomba!
És természetesen ne hagyd ki a helyi sportolási lehetőségeket sem. Bérelj biciklit, kirándulj nagyokat a környéken vagy ha ahhoz van kedved ússz. Próbálj ki mindent amire csak lehetőséged adódik.
Meglátod, hogy az aktív pihenés mennyi új élményt ad majd és mennyire feltölti a tested és a lelked.
   De az egyik legeslegfontosabb szabály, az a munka teljes távol tartása! Ne ellenőrizgesd folyton az e- mailjeidet és ha lehet a facebookon se szörfölgess órákig. Mindig tartsd szem előtt, hogy ennek az időnek csakis a pihenésről kell szólnia!
 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,