2014. június 6., péntek

Gél lakk otthon

    Napjaink legnépszerűbb lakkozási formája a gél lakk. Ez a rajongás nagyon is érthető, hiszen tovább tart és jobban is bírja a takarítást és a háztartási munkákat, mint a sima lakk, viszont kímélőbb, mint a műköröm.Ezt a népszerűséget próbálta meglovagolni az Essence azzal, hogy piacra dobta az otthoni gél lakk csomagját. Ebben megtalálható minden, ami a tökéletes körmökhöz kell. Uv lámpa, speciális lakklemosók, fedőlakkok, reszelők és még egy ápoló kézkrém is a művelet végére.


Ezek megvásárolhatóak együtt, szettben, de darabonként is hozzájuthatunk. Két fajtája van, színes és francia gél lakkhoz.Sokat jártam ezek után a termékek után, nyomoztam, osztottam, szoroztam és teszteltem őket minden létező kombinációban, de rá kellett jönnöm, hogy nem is olyan jó üzlet ez, mint amennyire az elején tűnik.
Ugyanis kell hozzá az alap lakk, arra jön a színes lakk, aztán kell még az uv lámpa, utána meg egy fedőlakk is. Bárhogy is számolom, ez elég drága mulatság. Még akkor is, ha szetteben és nem egyesével vesszük meg őket.De én nem akartam feladni. Tudtam, h valami jó megoldásnak lennie kell ezzel kapcsolatban.
Némi kísérletezés után sikerült is megalkotnom, az én költséghatékony kombinációmat.Kezdjük rögtön az Uv lámpával. Ez a legdrágább a szettben, ráadásul a közel 7 ezer forintért kapunk egy igen kicsi lámpát. Azzal próbálnak érvelni mellette, hogy helytakarékos meg milyen kis cuki. De ezt a cukiságot véleményem szerint árulhatnák nyugodtan 2-3 ezer forinttal kevesebbért is, mert valójában annyit ér...
A lényeg tehát az, hogy jobb ha a lámpát máshonnan szerezzük be. Az enyém például 4 ezer forint volt, pont akkora, amiben kényelmesen elfér mind az 5 ujjam, ha arra van szükség és az eladó évekre ingyenes csőcserét is felajánlott hozzá, ha gyengülne az uv.Ha megvan a lámpánk kezdődhet is a lakkozás.
Én elhagyom az alaplakkot, szerintem a nélkül is jól működik a dolog.

Először felviszem a színes lakkot 2 rétegben és megvárom amíg teljesen megszárad.
Ezután, ha szeretnénk, díszítsük a körmeinket csillámmal vagy festett mintákkal, esetleg körömmatricákkal.Aztán felkenem a zselés fedőlakkot. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl vastag a réteg. Inkább minél vékonyabbal dolgozzunk. A széleknél pedig nagyon vigyázzunk, hogy ne érintkezzen a zselé a bőrrel. Ha mégis félre megy töröljük le, mert ha így szilárdul meg azonnal leválik majd a körömről.Most pedig irány az UV! 1-2 perc bőven elég lesz.
A szilárdulás után töröljük le a fölösleget egy vattakoronggal vagy papír zsebkendővel. Végül pedig jöhet egy kis színtelen lakk.
Kész is az otthoni gél lakk olcsóbban és kevesebb idő alatt!
Ezzel a módszerrel is nagyon tartós lesz. Nekem egy -másfél hétig szokott kitartani, folyamatos takarítás és háztartási tevékenységek mellett.

Sok sikert hozzá!