Ugrás a fő tartalomra

Gél lakk otthon

    Napjaink legnépszerűbb lakkozási formája a gél lakk. Ez a rajongás nagyon is érthető, hiszen tovább tart és jobban is bírja a takarítást és a háztartási munkákat, mint a sima lakk, viszont kímélőbb, mint a műköröm.Ezt a népszerűséget próbálta meglovagolni az Essence azzal, hogy piacra dobta az otthoni gél lakk csomagját. Ebben megtalálható minden, ami a tökéletes körmökhöz kell. Uv lámpa, speciális lakklemosók, fedőlakkok, reszelők és még egy ápoló kézkrém is a művelet végére.


Ezek megvásárolhatóak együtt, szettben, de darabonként is hozzájuthatunk. Két fajtája van, színes és francia gél lakkhoz.Sokat jártam ezek után a termékek után, nyomoztam, osztottam, szoroztam és teszteltem őket minden létező kombinációban, de rá kellett jönnöm, hogy nem is olyan jó üzlet ez, mint amennyire az elején tűnik.
Ugyanis kell hozzá az alap lakk, arra jön a színes lakk, aztán kell még az uv lámpa, utána meg egy fedőlakk is. Bárhogy is számolom, ez elég drága mulatság. Még akkor is, ha szetteben és nem egyesével vesszük meg őket.De én nem akartam feladni. Tudtam, h valami jó megoldásnak lennie kell ezzel kapcsolatban.
Némi kísérletezés után sikerült is megalkotnom, az én költséghatékony kombinációmat.Kezdjük rögtön az Uv lámpával. Ez a legdrágább a szettben, ráadásul a közel 7 ezer forintért kapunk egy igen kicsi lámpát. Azzal próbálnak érvelni mellette, hogy helytakarékos meg milyen kis cuki. De ezt a cukiságot véleményem szerint árulhatnák nyugodtan 2-3 ezer forinttal kevesebbért is, mert valójában annyit ér...
A lényeg tehát az, hogy jobb ha a lámpát máshonnan szerezzük be. Az enyém például 4 ezer forint volt, pont akkora, amiben kényelmesen elfér mind az 5 ujjam, ha arra van szükség és az eladó évekre ingyenes csőcserét is felajánlott hozzá, ha gyengülne az uv.Ha megvan a lámpánk kezdődhet is a lakkozás.
Én elhagyom az alaplakkot, szerintem a nélkül is jól működik a dolog.

Először felviszem a színes lakkot 2 rétegben és megvárom amíg teljesen megszárad.
Ezután, ha szeretnénk, díszítsük a körmeinket csillámmal vagy festett mintákkal, esetleg körömmatricákkal.Aztán felkenem a zselés fedőlakkot. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl vastag a réteg. Inkább minél vékonyabbal dolgozzunk. A széleknél pedig nagyon vigyázzunk, hogy ne érintkezzen a zselé a bőrrel. Ha mégis félre megy töröljük le, mert ha így szilárdul meg azonnal leválik majd a körömről.Most pedig irány az UV! 1-2 perc bőven elég lesz.
A szilárdulás után töröljük le a fölösleget egy vattakoronggal vagy papír zsebkendővel. Végül pedig jöhet egy kis színtelen lakk.
Kész is az otthoni gél lakk olcsóbban és kevesebb idő alatt!
Ezzel a módszerrel is nagyon tartós lesz. Nekem egy -másfél hétig szokott kitartani, folyamatos takarítás és háztartási tevékenységek mellett.

Sok sikert hozzá!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e