2014. június 20., péntek

Karcsúsító smink

    Sok nő elégedetlen kerek arcával, esetleg nagynak találja az állát vagy szélesnek az orrát. Ahhoz, hogy ezeken az apróságokon változtassunk, nem kell feltétlenül kés alá feküdnünk. Elég, ha jól ismerjük az alapozási technikákat és ügyesen forgatjuk az ecsetet. És már kész is a karcsúsító smink!Ehhez szükség lesz egy jó minőségű alapozóecsetre, a bőrszínedhez illő folyékony alapozóra valamint a bőrszínedtől 2-3 árnyalattal sötétebb és 2-3 árnyalattal világosabb szintén folyékony állagú alapozókra. Sokan állítják, hogy erre a célra a porpúderek is jók, de tapasztalatom szerint a folyékony állagúakat sokkal szebben lehet eldolgozni, így teljesen természetes hatást kaphatunk.Az alapelv igazán egyszerű. Amit vékonyítani, keskenyíteni vagy rövidíteni szeretnénk, pl.: orr vagy arccsont, oda sötétebbet kell tenni, amit nagyítani vagy kiemelni akarunk, oda világosabbat.Először korrigáljuk az esetleges bőrhibáinkat, majd alapozzuk le az arcunkat a szokásos módon. Ezután jöhet csak a kontúrozás.
Az alábbi kép segítséget nyújthat nektek abban, hogy hová kerüljön a sötét és hová a világos szín.A sötétebb tónus felvitelénél ügyeljünk arra, hogy inkább többször keveset vigyünk fel belőle, különben nagyon foltos lesz a végeredmény. Ennél a résznél a felvitt alapozót az ujjaiddal is eldolgozhatod, nem kell feltétlenül ecsetet használni.


A világosabb tónusnál is az ujjaiddal vidd fel az alapozót, viszont itt már ecsettel dolgozd el. Így könnyebb lesz a két színt összemosni.

Végezetük fixáld az elkészült művet egy kis púderrel!