2014. június 10., kedd

Diy rúzsárnyalat

     Gyakran kell megküzdenem azzal a problémával, hogy nem találok megfelelő árnyalatot egy rúzsból. Főleg a pirossal van ilyen gondom. Bármennyire is tetszenek a vörösre festett ajkak, nekem csak nagyon kevés árnyalat áll jól belőle. Mondhatnám azt is, hogy ezerből egy.  Ezért is örültem meg annak az ötletnek amit egy külföldi blogban olvastam és most megosztom veletek is.
   Néhány egyszerű lépéssel ugyanis bárki kreálhat magának saját, személyre szabott árnyalatot. Ehhez azonban alaposan át kell gondolnod, hogy milyen szint is szeretnél kapni és ehhez milyen árnyalatokat kell összekeverned.
Ha ez megvan, a többi már gyerekjáték!   Elsőként tehát fogunk egy -egy darabot az összekeverni kívánt rúzsok közül és egy tálba rakjuk, amit aztán forrásban lévő vízbe állítunk vagy ha kisebb adagra van szükségünk, akkor elegendő egy kanálba raknunk, amit aztán egy gyertya vagy a tűzhely fölé helyezünk.   Ahogy olvadnak a darabok, folyamatosan kevergessük őket, hogy a színek jól összeérjenek.
    Amikor már egyetlen kemény darab sincs a masszában és az árnyalattal is meg vagyunk elégedve, akkor öntsük bele egy tégelybe és várjuk meg amíg ismét megkeményedik.   És már kész is az vadiúj, egyedi színű rúzsunk, ami ráadásul sokkal egészségesebb, mint a különböző oldalakon ajánlott zsírkrétából összeolvasztott változat. Attól az ötlettől inkább tartsátok távol magatokat.