Ugrás a fő tartalomra

Színek és illatok a tavaszi fáradtság ellen

     Bár ragyog a nap és egyre melegebb az idő, te mégsem vagy kicsattanó formában? Fáradtnak, nyúzottnak és kedvetlennek érzed magad? Akkor téged is utolért a tavaszi fáradtság.
Néhány apró trükkel azonban könnyen átlendülhetsz ezen a nehéz időszakon és közben még szépülhetsz is!

     A szépítkezés már önmagában is felvidít és önbizalmat ad. Kelj reggel kicsit korábban és szánj több időt a reggeli készülődésre. Készíts egy szép sminket és próbálj ki egy új frizurát!
Cseréld le a testápolódat egy új illatra. Több kutatás is bebizonyította, hogy az illatok pozitív hatással vannak a kedélyállapotunkra. Keresd meg hát, hogy neked melyik illattól támad jó kedved, hiszen köztudott tény, hogy leghamarabb az orrunkon keresztül vidulunk fel. Ez azét van, mert mert a szaglás közvetlenül kapcsolódik az agy azon részéhez, amely az érzelmekért felelős.
A vanília és sütemény illatok meghittséget keltenek, a citrusfélék energetizálnak, a zöld illatok pedig lecsillapítanak. A levendula alvásproblémákkal küzdőknek is hatásos lehet.
    Az illatok mellett a színek is befolyásolhatják a lelkiállapotod.  Ha nyomasztó színeket választottál a lakásodba, eleve borús hangulattal kelsz reggelente.
Itt a tavasz és a nagytakarítások ideje, válj meg hát mindentől ami elszomorít és helyettesítsd őket vidám színű darabokkal.


                                                        forrás: /www.iseecubed.com/      Ha több időd van akkor akár egy komplett festés is belefér!
A sárga az öröm és az optimizmus színe,  a pasztell színek pedig nyugtatólag hatnak ránk.


 

   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e