Ugrás a fő tartalomra

Színek és illatok a tavaszi fáradtság ellen

     Bár ragyog a nap és egyre melegebb az idő, te mégsem vagy kicsattanó formában? Fáradtnak, nyúzottnak és kedvetlennek érzed magad? Akkor téged is utolért a tavaszi fáradtság.
Néhány apró trükkel azonban könnyen átlendülhetsz ezen a nehéz időszakon és közben még szépülhetsz is!

     A szépítkezés már önmagában is felvidít és önbizalmat ad. Kelj reggel kicsit korábban és szánj több időt a reggeli készülődésre. Készíts egy szép sminket és próbálj ki egy új frizurát!
Cseréld le a testápolódat egy új illatra. Több kutatás is bebizonyította, hogy az illatok pozitív hatással vannak a kedélyállapotunkra. Keresd meg hát, hogy neked melyik illattól támad jó kedved, hiszen köztudott tény, hogy leghamarabb az orrunkon keresztül vidulunk fel. Ez azét van, mert mert a szaglás közvetlenül kapcsolódik az agy azon részéhez, amely az érzelmekért felelős.
A vanília és sütemény illatok meghittséget keltenek, a citrusfélék energetizálnak, a zöld illatok pedig lecsillapítanak. A levendula alvásproblémákkal küzdőknek is hatásos lehet.
    Az illatok mellett a színek is befolyásolhatják a lelkiállapotod.  Ha nyomasztó színeket választottál a lakásodba, eleve borús hangulattal kelsz reggelente.
Itt a tavasz és a nagytakarítások ideje, válj meg hát mindentől ami elszomorít és helyettesítsd őket vidám színű darabokkal.


                                                        forrás: /www.iseecubed.com/      Ha több időd van akkor akár egy komplett festés is belefér!
A sárga az öröm és az optimizmus színe,  a pasztell színek pedig nyugtatólag hatnak ránk.


 

   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü