2014. április 4., péntek

Színek és illatok a tavaszi fáradtság ellen

     Bár ragyog a nap és egyre melegebb az idő, te mégsem vagy kicsattanó formában? Fáradtnak, nyúzottnak és kedvetlennek érzed magad? Akkor téged is utolért a tavaszi fáradtság.
Néhány apró trükkel azonban könnyen átlendülhetsz ezen a nehéz időszakon és közben még szépülhetsz is!

     A szépítkezés már önmagában is felvidít és önbizalmat ad. Kelj reggel kicsit korábban és szánj több időt a reggeli készülődésre. Készíts egy szép sminket és próbálj ki egy új frizurát!
Cseréld le a testápolódat egy új illatra. Több kutatás is bebizonyította, hogy az illatok pozitív hatással vannak a kedélyállapotunkra. Keresd meg hát, hogy neked melyik illattól támad jó kedved, hiszen köztudott tény, hogy leghamarabb az orrunkon keresztül vidulunk fel. Ez azét van, mert mert a szaglás közvetlenül kapcsolódik az agy azon részéhez, amely az érzelmekért felelős.
A vanília és sütemény illatok meghittséget keltenek, a citrusfélék energetizálnak, a zöld illatok pedig lecsillapítanak. A levendula alvásproblémákkal küzdőknek is hatásos lehet.
    Az illatok mellett a színek is befolyásolhatják a lelkiállapotod.  Ha nyomasztó színeket választottál a lakásodba, eleve borús hangulattal kelsz reggelente.
Itt a tavasz és a nagytakarítások ideje, válj meg hát mindentől ami elszomorít és helyettesítsd őket vidám színű darabokkal.


                                                        forrás: /www.iseecubed.com/      Ha több időd van akkor akár egy komplett festés is belefér!
A sárga az öröm és az optimizmus színe,  a pasztell színek pedig nyugtatólag hatnak ránk.