Ugrás a fő tartalomra

Mit kérj a gyorsétteremben?

    Bár tudjuk, hogy nemcsak egészségtelen, de hizlaló is a gyorséttermi kaja, mégis vannak olyan helyzetek, amikor a nagy rohanás miatt kénytelenek vagyunk betérni oda.
Ilyenkor jó tudni, hogy mit is kérjünk, amivel nem tesszük tönkre a nagy nehezen elért egészséges életmódunk vagy éppen a fogyókúránk.
Az alábbiakban sorra veszem a nagyobb gyorséttermeket és kivesézzük, hogy mit is érdemes ott ennünk.


BURGER KING

A Burger Kingben a legjobb választás a Deluxe csirkemell tortilla, amit érdemes extra zöldséggel kérned, hogy még laktatóbb legyen.
KFC

Általában, minden gyorsétteremre jellemző, hogy a legjobban akkor jársz, ha a hamburgerek helyett a könnyedebb tekercseket, tortillákat vagy éppen wrap-et választasz. Itt sincs ez másképp. Ha csak kisebb adagra vágysz válaszd a B-smartot twisterrel, ha nagyobb adagra, akkor pedig Brazer Twister Wrap-et rendelj. Ha lehetőség van rá, kérj bele grillezett husit, sokkal diétásabb mint a panírozott. A sültkrumplit mindenképpen felejtsd el, kérj helyette inkább salátát vagy kukoricát. Ugyancsak kerülendőek a szószok is, mert akár hiszed akár nem ezek a leghízlalóbbak, mert tele vannak cukorral.

                                                 forrás: kfc.huMCDONALDS

Itt is kerüld a hamburgereket, helyette inkább válaszd a grillezett csirkét salátával, természetesen szósz nélkül. Ám, hogy ne legyen olyan száraz a salid kérhetsz rá egy kis balzsamecetet.

                                                         forrás: m.mcdonalds.hu


STARBUCKS

Ha te is azok közé tartozol akik a reggeli kávé mellé csak gyorsan bedobnak valamit a sarki kávézóban, akkor ez a rész neked szól. Kérd reggelire a csirkés szendvicset paradicsommal a Starbucks üzleteiben, hagyd el belőle a majonézt és máris rengeteg kalóriától menekülsz meg. Továbbá érdemes melegen enned a szendvicsed, nemcsak azért mert kihűlve már nem az igazi, hanem azért is mert a benne található paradicsom felmelegítve sokkal egészségesebb, mivel a benne található lykopin szintje ilyenkor növekszik.


SUBWAY

Ez az egyik legegészségesebb gyorsétterem hazánkban. Számos lehetőséget kínál, ha nem akarod egy gyors ebéddel hazavágni az elért eredményeidet. A megszokott szendvics helyett kérj salátát sok sok zöldséggel és finom grillezett husival, a szósz helyett pedig kérd az újdonságot, az avokádókrémet, ami telis tele van hasznos olajakkal és vitaminokkal.
Választhatod alternatív megoldásként a wrap-et is szintén sok zöldséggel és avokádóval.

                                                     forrás: subway.cw


  Ha ezeket a megoldásokat választod, ismét sokat tehetsz az egészségedért, ami az életben az egyik legnagyobb kincsünk.Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e