2014. április 25., péntek

Mit kérj a gyorsétteremben?

    Bár tudjuk, hogy nemcsak egészségtelen, de hizlaló is a gyorséttermi kaja, mégis vannak olyan helyzetek, amikor a nagy rohanás miatt kénytelenek vagyunk betérni oda.
Ilyenkor jó tudni, hogy mit is kérjünk, amivel nem tesszük tönkre a nagy nehezen elért egészséges életmódunk vagy éppen a fogyókúránk.
Az alábbiakban sorra veszem a nagyobb gyorséttermeket és kivesézzük, hogy mit is érdemes ott ennünk.


BURGER KING

A Burger Kingben a legjobb választás a Deluxe csirkemell tortilla, amit érdemes extra zöldséggel kérned, hogy még laktatóbb legyen.
KFC

Általában, minden gyorsétteremre jellemző, hogy a legjobban akkor jársz, ha a hamburgerek helyett a könnyedebb tekercseket, tortillákat vagy éppen wrap-et választasz. Itt sincs ez másképp. Ha csak kisebb adagra vágysz válaszd a B-smartot twisterrel, ha nagyobb adagra, akkor pedig Brazer Twister Wrap-et rendelj. Ha lehetőség van rá, kérj bele grillezett husit, sokkal diétásabb mint a panírozott. A sültkrumplit mindenképpen felejtsd el, kérj helyette inkább salátát vagy kukoricát. Ugyancsak kerülendőek a szószok is, mert akár hiszed akár nem ezek a leghízlalóbbak, mert tele vannak cukorral.

                                                 forrás: kfc.huMCDONALDS

Itt is kerüld a hamburgereket, helyette inkább válaszd a grillezett csirkét salátával, természetesen szósz nélkül. Ám, hogy ne legyen olyan száraz a salid kérhetsz rá egy kis balzsamecetet.

                                                         forrás: m.mcdonalds.hu


STARBUCKS

Ha te is azok közé tartozol akik a reggeli kávé mellé csak gyorsan bedobnak valamit a sarki kávézóban, akkor ez a rész neked szól. Kérd reggelire a csirkés szendvicset paradicsommal a Starbucks üzleteiben, hagyd el belőle a majonézt és máris rengeteg kalóriától menekülsz meg. Továbbá érdemes melegen enned a szendvicsed, nemcsak azért mert kihűlve már nem az igazi, hanem azért is mert a benne található paradicsom felmelegítve sokkal egészségesebb, mivel a benne található lykopin szintje ilyenkor növekszik.


SUBWAY

Ez az egyik legegészségesebb gyorsétterem hazánkban. Számos lehetőséget kínál, ha nem akarod egy gyors ebéddel hazavágni az elért eredményeidet. A megszokott szendvics helyett kérj salátát sok sok zöldséggel és finom grillezett husival, a szósz helyett pedig kérd az újdonságot, az avokádókrémet, ami telis tele van hasznos olajakkal és vitaminokkal.
Választhatod alternatív megoldásként a wrap-et is szintén sok zöldséggel és avokádóval.

                                                     forrás: subway.cw


  Ha ezeket a megoldásokat választod, ismét sokat tehetsz az egészségedért, ami az életben az egyik legnagyobb kincsünk.