Ugrás a fő tartalomra

Mit kérj a gyorsétteremben?

    Bár tudjuk, hogy nemcsak egészségtelen, de hizlaló is a gyorséttermi kaja, mégis vannak olyan helyzetek, amikor a nagy rohanás miatt kénytelenek vagyunk betérni oda.
Ilyenkor jó tudni, hogy mit is kérjünk, amivel nem tesszük tönkre a nagy nehezen elért egészséges életmódunk vagy éppen a fogyókúránk.
Az alábbiakban sorra veszem a nagyobb gyorséttermeket és kivesézzük, hogy mit is érdemes ott ennünk.


BURGER KING

A Burger Kingben a legjobb választás a Deluxe csirkemell tortilla, amit érdemes extra zöldséggel kérned, hogy még laktatóbb legyen.
KFC

Általában, minden gyorsétteremre jellemző, hogy a legjobban akkor jársz, ha a hamburgerek helyett a könnyedebb tekercseket, tortillákat vagy éppen wrap-et választasz. Itt sincs ez másképp. Ha csak kisebb adagra vágysz válaszd a B-smartot twisterrel, ha nagyobb adagra, akkor pedig Brazer Twister Wrap-et rendelj. Ha lehetőség van rá, kérj bele grillezett husit, sokkal diétásabb mint a panírozott. A sültkrumplit mindenképpen felejtsd el, kérj helyette inkább salátát vagy kukoricát. Ugyancsak kerülendőek a szószok is, mert akár hiszed akár nem ezek a leghízlalóbbak, mert tele vannak cukorral.

                                                 forrás: kfc.huMCDONALDS

Itt is kerüld a hamburgereket, helyette inkább válaszd a grillezett csirkét salátával, természetesen szósz nélkül. Ám, hogy ne legyen olyan száraz a salid kérhetsz rá egy kis balzsamecetet.

                                                         forrás: m.mcdonalds.hu


STARBUCKS

Ha te is azok közé tartozol akik a reggeli kávé mellé csak gyorsan bedobnak valamit a sarki kávézóban, akkor ez a rész neked szól. Kérd reggelire a csirkés szendvicset paradicsommal a Starbucks üzleteiben, hagyd el belőle a majonézt és máris rengeteg kalóriától menekülsz meg. Továbbá érdemes melegen enned a szendvicsed, nemcsak azért mert kihűlve már nem az igazi, hanem azért is mert a benne található paradicsom felmelegítve sokkal egészségesebb, mivel a benne található lykopin szintje ilyenkor növekszik.


SUBWAY

Ez az egyik legegészségesebb gyorsétterem hazánkban. Számos lehetőséget kínál, ha nem akarod egy gyors ebéddel hazavágni az elért eredményeidet. A megszokott szendvics helyett kérj salátát sok sok zöldséggel és finom grillezett husival, a szósz helyett pedig kérd az újdonságot, az avokádókrémet, ami telis tele van hasznos olajakkal és vitaminokkal.
Választhatod alternatív megoldásként a wrap-et is szintén sok zöldséggel és avokádóval.

                                                     forrás: subway.cw


  Ha ezeket a megoldásokat választod, ismét sokat tehetsz az egészségedért, ami az életben az egyik legnagyobb kincsünk.Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,