2014. április 17., csütörtök

Ékszerdobozok Decoupage-al

    Egy régebbi cikkemben már írtam a decoupage technikáról. Akkor egy gyönyörű mécsestartót készítettem el, most pedig egyedi ékszerdobozok készítését szeretném megmutatni nektek.


    Amire szükség lesz hozzá, az barkácsboltokban megvásárolható fa vagy papírmasé dobozok, decoupage alapozó,tetszés szerinti szalvéták, oldószeres fedőlakk és rengeteg díszítő elem pl: szalagok, kövek, csillámpor stb.
  A szalvétáról először is leválasztjuk a felső színes réteget, hiszen nekünk csak ez kell a művelethez.
   Ezután lekenjük a dobozt az alapozóval, és óvatosan, egyenletesen, hogy gyűrődésmentes legyen rásimítjuk a szalvétát. Ha kész, meg kell várnunk az alapozó üvegén jelzett száradási időt, majd felvinni rá a fedőlakkot.
Ha csillogó felületet akarunk lakkozáskor mártsuk ecsetünket néha csillámporba. Csillámos ragasztótollal ( barkácsboltokban  kapható) pedig szépen körberajzolhatjuk a szalvéta mintáit. Ragaszthatunk még rá köveket vagy szalagot, esetleg masnikat. Ez már csak a saját fantáziátokon múlik!


Aki nem akar plusz pénzt adni az előre legyártott dobozokért, az csinálhatja a háztartásban kiürült dobozokból is.  Ez a rózsaszín kis gyönyörűség például egy Kfc B-smartos dobozból lett elkészítve.