2014. április 16., szerda

Mit tehetek a törött púderemmel?

    Bizonyára számtalanszor előfordult már, hogy leejtetted a kőpúdered, ami ennek következtében apró darabokra tört. Ezután még megpróbáltad használni, hogy ne kelljen kidobni, de már nem volt az igazi.....
  Az alábbiakban pár trükköt szeretnék bemutatni, amivel még megmenthető a helyzet.

Talán a legelterjedtebb megoldás, ha a gyógyszertárban beszerezhető tiszta alkohollal próbálkozunk. Törjük szinte teljesen porrá a púdert, majd adjunk hozzá pár csepp alkoholt és keverjünk belőle sűrű masszát. Tegyünk a tetejére fóliát és azon keresztül nyomkodjuk egységessé az egészet. A fólia eltávolítása után pedig csak meg kell várnunk, amíg elpárolog az alkohol.
Ha nem tudunk alkoholt beszerezni, megteszi helyette pár csepp körömlakklemosó is!   Míg az előző módszer inkább a kevésszer használt púdereknél alkalmasabb, addig a következőt olyan esetekben tudod alkalmazni, amikor már kevesebb maradt a dobozban és nem feltétlenül akarod kőpúderként tovább használni.Ehhez a művelethez a kedvenc testápolódra lesz szükség és egy üres, alaposan kimosott krémes tégelyre. A maradék púdert zacskóba teszed, majd finom porrá töröd. A tégelyt megtöltöd testápolóval, majd beleöntöd a port a zacskóból és jó alaposan összekevered.
 Annak függvényében változtasd a testápoló mennyiségét, hogy milyen árnyalatot szeretnél. A sötétebbhez kevesebb, a világoshoz pedig több kell belőle. És már kész is van a homemade barnítókrém!