Ugrás a fő tartalomra

Készüljünk a bikiniszezonra Jilliannel!

     Egy régebbi bejegyzésemben már ajánlottam nektek egyet Jillian Michaels videói közül. Imádom azt, ahogyan a cardiot ötvözi a kemény izommunkával. Csak az ő videóira esküszöm, mert viszonylag rövid idő alatt (kb. 1 hónap) látványos eredményt érhetsz el és csak napi 40 percet vesz igénybe!

    Most legújabb négy lépcsős edzéstervét szeretném bemutatni nektek. A szokásos módon, minden lépcsőt egy hétig kell csinálnod, csak aztán léphetsz a következőre. Én jelenleg a harmadik hét végén járok és nagyon de nagyon imádom. A tested minden része sorra kerül valamelyik videóban, így ha végigcsinálod az egy hónapot igazán arányos és feszes testtel várhatod a strandok nyitását.

     Mielőtt belekezdenél az edzésbe be kell szerezned a szükséges kellékeket. Nem árt egy polifoam, én ezen szeretem végezni a hasizomgyakorlatokat és akkor is jól jön, ha esetleg a szabadban akarsz edzeni. Erre nagyon is biztatnék mindenkit, hiszen a közérzetednek és a lelkednek is nagyon jót tesznek a  szabadtéri edzések. Most, hogy jön a strandszezon fillérekért be tudod majd szerezni minden nagyobb üzletben, de a sportboltokban egész évben kapható.

Nagyon fontos a súlyzó. Ha kezdő vagy a fél kilós bőven elég lesz eleinte, de érdemes beszerezni egy egy kilósat is, mert ha lelkiismeretesen csinálod, akkor nagyjából 2 maximum 3 hét múlva már túl könnyűnek fogod érezni. Az Intersport üzleteiben tudod a legolcsóbban beszerezni őket. A fél kilósból egy pár 999ft, az egy kilós pedig 1990 ft.És végül, de nem utolsó sorban szükséges egy kényelmes cipő is, ami megfelelően tartja a lábad.Ha ez mind megvan, már kezdődhet is a munka!

    Az első héten a legnagyobb hangsúly a karokon és a combokon lesz. E mellett persze helyet kap még, mint minden részben a hasizom is, hiszen erre a területre nem lehet eleget edzeni. :)
Kezdők a jobb oldali, míg a haladók a nehezített gyakorlatokat végző bal oldali lány mozgását utánozhatják. Ez érvényes mindegyik videóra. A lányok változnak, helyet cserélnek, de a jobb oldal mindig a kezdő, a bal pedig a haladó marad.


    A második részben az előzőhöz képest nagyobb hangsúlyt kap majd a hasizom, a kar pedig változatlanul domináns marad. Ezen a héten az egyensúlyérzék is szerepet kap majd, hiszen számos gyakorlatban szükséged lesz rá. Számomra ez a rész picit könnyű volt, szóval nem ez volt a kedvencem. :)

    És íme, már túl is vagyunk az álomalakért vívott harc felén. Készüljünk fel, hiszen ezen a héten brutális terhelést kapnak majd a lábaink, a combon át a vádliig minden részre izmosítunk majd. E mellett a videó második felében egy igazán kemény karizom kombinációra is számíthatunk.

    A finisben nagyon erős hétre számíthatunk, ahol minden izomcsoportra, legyen az has, láb, kar vagy hát, egyformán koncentrálunk majd. Én ma kezdem ezt a részt, úgyhogy élménybeszámolót még nem  tudok tartani róla.
Az eddigiektől eltérően sok lesz benne a jógából átvett, de intenzívebbé és gyorsabbá tett gyakorlat.

    Ha ezzel a héttel is végeztünk elégedetten nézhetünk majd tükörbe. Ha mégsem, ismételjük meg újra az egészet!


    Ha még nagyobb hatékonyságot szeretnél elérni érdemes reggel, felkelés után, de még reggeli előtt edzened. Ilyenkor ugyanis hiába érzed magad nagyon éhesnek, a testednek még legalább 1- másfél órányi tartaléka van, tehát simán ki fogod bírni azt a bő fél órát. A legtöbb kalóriát is ilyenkor tudod elégetni.
    A táplálkozás is nagyon fontos, ha komolyabb eredményt akarsz elérni. Hanyagolnod kell a pékárukat, vagy ha mégsem tudsz róluk lemondani, akkor csak reggelire edd, a cukros üdítőket ásványvízre vagy frissen facsart gyümölcslére cserélni, hogy csak néhányat említsek a fontos intézkedések közül.
Ami viszont ennél is fontosabb, az a napi ötszöri étkezés! Persze nem arról van szó, hogy 5x kell teljesen tele enned magad, A főétkezéseken normál mennyiségű ételt vehetsz magadhoz, míg tízóraira és uzsonnára elég egy joghurt és mellé valami gyümölcs.


Ha bővebben is érdekel az egészséges táplálkozás kövesd továbbra is a blogomat, mivel gyakran írok bejegyzéseket ebben a témában!


 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü