Ugrás a fő tartalomra

Sertéskaraj guacamoléval

     Ez egy igazán könnyű és egészséges vacsora. Ideális diétázóknak, fogyókúrázóknak és egészséges életmódot élőknek is.


Hozzávalók:
   
     A quacamoléhoz: 2 nagy érett avokádó
                                1 közepes fej vöröshagyma
                                1 fél citrom leve
                                2-3 evőkanál natúr joghurt
                                só, bors
                                1 gerezd fokhagyma
                                1 teáskanál mustár

     A húshoz: 5-6 szelet kiklopfolt sertéskaraj
                     só, bors
                     2-3 gerezd fokhagyma
                     1 teáskanál olívaolaj
                     ínyenceknek egy marék friss mentalevél (elhagyható)




     A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk,(én még egy kis fokhagyma granulátummal is meg szoktak szórni) majd olívaolajas tepsibe fektetjük őket. A tetejükre szórjuk a felszeletelt fokhagymákat. Aki meg akarja még bolondítani egy kicsit, az rászórhatja a mentaleveleket is. Aláöntünk egy pohár vizet, majd alufóliával letakarjuk és nagyjából 20 perc alatt készre pároljuk.
    Míg a husik párolódnak, addig elkészítjük az avokádókrémet. Az avokádókat meghámozzuk, és felkockázzuk. Fontos, hogy elkészítés előtt ne tegyük hűtőbe őket, mert csak igazán puha és érett avokádóból lehet jó quacamolét készíteni. A keményebbekkel ne is próbálkozzunk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, a felkockázott hagymát,a citromlét, a joghurtot, a fokhagymát, a mustárt és a fűszereket, majd egy botmixer segítségével pürésítjük őket.
Mire a hús megpuhul a püré íze is kellemesen összeérik majd.



Tálaláskor a húsra rakjuk a guacamolét és friss zöldségeket vagy petrezselymes rizst tálalunk hozzá.




Jó étvágyat!

                     

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...