Ugrás a fő tartalomra

Fitnesz trendek 2014

     Ahogyan a ruhák terén, a fitneszben is jönnek mennek a trendek. Extrém és egyszerűbb mozgásformák váltják egymást a képzeletbeli ranglistán. Idén sem maradunk hát új mozgásformák nélkül.
Ebben az éveben napvilágot látott néhány igen furcsa edzés is. Pillantsunk hát bele, hogy mivel tudjuk formába hozni a hosszú tél alatt ellanyhult testünket.


    A jóga sohasem megy ki a divatból, mivel nagyszerű és energetizáló mozgásforma, szinte bárhol végezhető és nem kell hozzá más, mint egy jógaszőnyeg. Ám most a hagyományos jóga mellett hódít a Bikram- és az antigravitációs jóga is.
A bikram jógát 40 fokra felfűtött teremben végzik, így fokozottabb az izzadás, aminek hatására a szervezet hatékonyabban méregtelenít és jobban nyúlnak az izmok is. Ezen irányzat elkötelezett híve például Horváth Éva is.

                                                     forrás: www.facebook.com/horvathevaofficial?fref=ts

     Az év egyik legőrültebb trendjének számít a gázálarcos edzés. Ezelőtt csak a tűzoltók és a katonák gyakorlatoztak benne, ám mára beszivárgott a sportolók körébe is. Állítólag bár nagyon kemény benne az edzés, de hihetetlenül javítja az állóképességet.     A rúdtánc már tavaly is jelen volt a top 10-ben , ám most érte el népszerűsége csúcsát. Művelőinek nagyfokú önbizalmat, jó koordinációs képességet és szexi nőies mozgást ad, a kemény izommunka mellett.
Bódy Szilvinek a szörfözés mellett ez a második szenvedélye.


                                                            forrás: www.facebook.com/bodisylvi?fref=ts

     Egy másik igen furcsa sport a hátrafelé futás. Olyannyira népszerű sok országban, hogy olimpiai sportággá szeretnék nyilvánítani. Eredetileg sérülést szenvedett sportolók rehabilitációjában alkalmazták, innen vették át a fitnesz őrültek.


     Azok a nők akik edzés közben sem akarnak megválni tűsarkú cipőiktől, azoknak jó hír, hogy futhatnak is benne, ugyanis ez is egy új sportirányzat lett. Remekül formálja a vádlit, ám csak óvatosan vele, mert elég balesetveszélyes és akár súlyos sérülést is szerezhetünk miatta.
     Az intervall tréning egy nagyon magas intenzitású edzés, ezért csak igen rövid ideig tart, maximum 20-30 percig. Ez a módszer főleg azoknak ideális, akiknek csak kevés idejük jut a testmozgásra.


                                                      forrás: www.bodyandsoul.com.au

   Akit még mélyebben érdekel a téma és utánaolvas, az még számos edzésformát találhat ami csak az idén vált népeszűvé. Én csak a legnépszerűbbeket soroltam fel, mert olyan sok van még, hogy ez a bejegyzés sose érne véget! :)


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e