2014. május 7., szerda

Szoknyák 2014-re

    Az előző években kissé háttérbe szorultak a szoknyák a nadrágokkal szemben, ám most visszaszerezték uralmukat. Michael Kors-tól, Stella McCartney- ig minden tervező kollekciójában alapdarabnak számítanak.
    Az első a sorban egy olyan klasszikus szoknya, ami szinte minden stílusba jól beleillik és alkattól függetlenül minden nőnek jól áll. Ez pedig nem más mint a rég elfeledett A- vonalú szoknya. Ez a fajta derékban szűkebb és lefelé bővül. Általában térdig vagy kicsivel az alá ér. Lazább vagy testhez simuló felsővel is hordhatjuk. Bármelyik megoldást is választjuk, hála az A-vonalú szoknyának, garantált a nőies homokóra alak.


   A következő, ugyancsak klasszikus darab, a ceruzaszoknya. Hétköznapra és munkába is kiváló megoldás. Testhezálló fazonjának köszönhetően kihozza a kerek formákat és vékonyítja a lábakat, így a teltebb hölgyeknek is jól áll. Ha csinos derekadat is szeretnéd hangsúlyozni, akkor pedig válaszd a derékig érő fazont.
   A pliszírozott szoknyák különböző változatai is szemeznek majd velünk az üzletek polcain. Jellemzőjük, hogy derékban gumisak és lefelé enyhén bővülnek.

                           forrás: https://www.facebook.com/pages/Camila-Figueiredo-Coelho/161758410553702

   A bőrnadrág a tavalyi év egyik nagy slágere volt. Idén társul hozzá a szoknya is. Mindegy, hogy a rövidebb és kihívőbb vagy a hosszabb de feltűnőbb verziót választod belőle.

               forrás: https://www.facebook.com/pages/Camila-Figueiredo-Coelho/161758410553702   A romantikus stílus kedvelőinek a csipkeszoknyákat ajánlom, finom anyagokkal kombinálva. A teljesen csipkés megoldások mellett, idén a csipkeberakásos szoknyákat is hordhatod, ha igazán kifinomult megjelenésre vágysz.

    Sok nő kedvence, a sellőszoknya is felkerül a palettára. Bár korábban többségében csak estélyi ruhákon használták, ám most rövidebb, térdig érő változata bekerül az utcai viseletbe is. Az előzőekhez hasonlóan ez a fazon is gyönyörű, nőies alakot kölcsönöz és hosszú combokat. Ám minden esetben figyeljünk arra, hogy ezt a fazont csak magassarkúval hordjuk.  A még hosszabb combok érdekében, pedig érdemes a magas derekút választani ebből is.   Az előző évhez hasonlóan a lenge anyagból készült egyenes vonalú szoknyák is divatban maradnak, legyen az elől rövidebb- hátul hosszabb vagy a sima egy hosszú fazonból.

   Végezetül pedig jöjjenek az újdonságok. Rengeteg új és rafinált megoldás látott napvilágot a szoknyák terén. Én ezekből most csak egyet ragadtam ki, ami a legnépszerűbb lesz szerintem, ez pedig nem más, mint az érdekes csavart megoldású szoknya. Ebből rengeteg változat létezik, attól függően, hogy hol, hogyan és milyen hosszú szoknyán alkalmazzuk. Idén ez lesz az egyik legizgalmasabb trend.