Ugrás a fő tartalomra

Szoknyák 2014-re

    Az előző években kissé háttérbe szorultak a szoknyák a nadrágokkal szemben, ám most visszaszerezték uralmukat. Michael Kors-tól, Stella McCartney- ig minden tervező kollekciójában alapdarabnak számítanak.
    Az első a sorban egy olyan klasszikus szoknya, ami szinte minden stílusba jól beleillik és alkattól függetlenül minden nőnek jól áll. Ez pedig nem más mint a rég elfeledett A- vonalú szoknya. Ez a fajta derékban szűkebb és lefelé bővül. Általában térdig vagy kicsivel az alá ér. Lazább vagy testhez simuló felsővel is hordhatjuk. Bármelyik megoldást is választjuk, hála az A-vonalú szoknyának, garantált a nőies homokóra alak.


   A következő, ugyancsak klasszikus darab, a ceruzaszoknya. Hétköznapra és munkába is kiváló megoldás. Testhezálló fazonjának köszönhetően kihozza a kerek formákat és vékonyítja a lábakat, így a teltebb hölgyeknek is jól áll. Ha csinos derekadat is szeretnéd hangsúlyozni, akkor pedig válaszd a derékig érő fazont.
   A pliszírozott szoknyák különböző változatai is szemeznek majd velünk az üzletek polcain. Jellemzőjük, hogy derékban gumisak és lefelé enyhén bővülnek.

                           forrás: https://www.facebook.com/pages/Camila-Figueiredo-Coelho/161758410553702

   A bőrnadrág a tavalyi év egyik nagy slágere volt. Idén társul hozzá a szoknya is. Mindegy, hogy a rövidebb és kihívőbb vagy a hosszabb de feltűnőbb verziót választod belőle.

               forrás: https://www.facebook.com/pages/Camila-Figueiredo-Coelho/161758410553702   A romantikus stílus kedvelőinek a csipkeszoknyákat ajánlom, finom anyagokkal kombinálva. A teljesen csipkés megoldások mellett, idén a csipkeberakásos szoknyákat is hordhatod, ha igazán kifinomult megjelenésre vágysz.

    Sok nő kedvence, a sellőszoknya is felkerül a palettára. Bár korábban többségében csak estélyi ruhákon használták, ám most rövidebb, térdig érő változata bekerül az utcai viseletbe is. Az előzőekhez hasonlóan ez a fazon is gyönyörű, nőies alakot kölcsönöz és hosszú combokat. Ám minden esetben figyeljünk arra, hogy ezt a fazont csak magassarkúval hordjuk.  A még hosszabb combok érdekében, pedig érdemes a magas derekút választani ebből is.   Az előző évhez hasonlóan a lenge anyagból készült egyenes vonalú szoknyák is divatban maradnak, legyen az elől rövidebb- hátul hosszabb vagy a sima egy hosszú fazonból.

   Végezetül pedig jöjjenek az újdonságok. Rengeteg új és rafinált megoldás látott napvilágot a szoknyák terén. Én ezekből most csak egyet ragadtam ki, ami a legnépszerűbb lesz szerintem, ez pedig nem más, mint az érdekes csavart megoldású szoknya. Ebből rengeteg változat létezik, attól függően, hogy hol, hogyan és milyen hosszú szoknyán alkalmazzuk. Idén ez lesz az egyik legizgalmasabb trend.


   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü