Ugrás a fő tartalomra

Élj egészségesebb életet avokádóval!

    Egyre szélesebb körben terjed a Közép- Amerikából származó avokádó. Míg néhány évvel ezelőtt csak egy-két szupermarket polcán bukkant fel és különlegesség számba ment, addig mára az nagyobb üzletek és kisebb zöldségesek alapvető terméke lett és egyre több étterem étlapján is feltűnik.
Az egészséges életmód kapcsán is egyre többet hallunk róla. Főként quacamolét és egyéb szószokat, mártogatósokat készítünk belőle.



  De vajon minek is köszönheti hirtelen jött népszerűségét? Elsősorban annak, hogy egyre többen térnek rá az egészséges életmód eleinte rögös, ám igen hasznos útjára. Így vívta ki az avokádó előkelő helyét a köztudatban, hiszen számos hasznos vitamint, ásványi anyagot és a szervezetünk számára nagyon fontos omega 3 zsírsavat tartalmaz, igen nagy mennyiségben. Ez a jó zsírsav jótékonyan hat az érrendszerre és az idegrendszerre valamint csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet.
A vitaminok közül B, C, E és A vitamint tartalmaz nagy arányban, az ásványi anyagok közül pedig káliumot, foszfort, vasat és kalciumot.



  Azonnali fogyasztásra a puhákat válasszuk, míg ha csak 1-2 maximum 3 nap múlva akarjuk felhasználni, akkor a keményebbekkel járunk jobban, amik pár nap alatt szépen megérnek és megpuhulnak.

Az avokádót semleges íze is népszerűvé teszi, hiszen így a megfelelő fűszerezéssel szinte bármihez passzol. Legtöbbször mégis fokhagymával és őrölt borssal szokták ízesíteni.



 A hagyományosan elterjedt szószok mellett sok mást is készíthetünk belőle. Tehetjük salátába, vagy ínycsiklandó szendvicsekre. Én legjobban a reggeli pirítósomra szeretem kenni, a már említett fokhagymás- borsos változatban.

Most egy igen egyszerű, mégis zseniálisan finom ötletet hoztam nektek. Ám a napokban több receptet is szeretnék majd megosztani veletek, hogy megmutassam mennyire változatosan tudjuk felhasználni az avokádót.

  Tonhalas avokádó krém:

   Elkészítése alig 15 percet vesz igénybe, mégis tökéletes uzsonna vagy vacsora lehet önmagában vagy akár egy- két szelet teljes kiőrlésű pirítósra kenve.

   Szükségünk lesz hozzá egy doboz tonhalkonzervre, egy kis fej lilahagymára és egy avokádóra.
A hagymát apróra vágjuk, az avokádót pedig felkockázás után krémesre törjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összekeverjük őket. És már kész is!



Jó étvágyat hozzá!


 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...