2014. május 12., hétfő

A Szambázz, Budapesten jártam

    Aki követi a facebook oldalam, az tudja, hogy szombaton részt vettem a Szambázz, Budapest! nevű rendezvényen. Nagy nagy izgalommal készültem rá, hiszen a szívemhez közel áll mindenféle tánc. A szambát pedig különösen imádom, brazilos lüktetése és vérpezsdítő ritmusa miatt.   Az őrület délután 4-kor kezdődött a Vörösmarty téren. A résztvevő kicsik és nagyok profi szambatáncosok segítségével sajátíthatták el az egyszerű alaplépéseket.  A dobosok pedig szolgáltatták a hozzá illő fergeteges ritmusokat.
Miután pedig mindenki nagyszerűen megtanulta az alapokat megindult a felvonulás az Erzsébet tér irányába.

Az igazi brazil karneváli hangulathoz a táncosok gyönyörű ruhái is hozzájárultak.  Az esemény sztárvendégei Tolvai Reni, Debreczeni Zita és Kiss Virág voltak.

                          forrás: https://www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728

  Virággal sikerült is pár szót váltanom és egy nagyon nagyon mosolygós, kedves és vidám lányt ismertem meg személyében. Ezen nyitottsága, pozitivitása és szakmai sikerei miatt méltán választhatja bármelyik lány példaképének.
   Némi negatívumnak tekinthető, hogy a rendezvény maga nem tartott sokáig. Én simán bírtam volna még sokkal tovább is :)
Ami viszont pozitívum volt, hogy a rendezvény után mindenkinek lehetősége nyílt arra, hogy beszélgethessen a sztárvendégekkel, a dobosokkal és a táncosokkal, ami a hasonló kaliberű eseményeknél nem olyan megszokott, mert ilyenkor általában a részvevők hamar kereket oldanak, mert várja őket egy következő fellépés. Itt viszont mindenki kedves volt és szívesen válaszolt a feltett kérdésekre.   A másik amit észrevettem, hogy bár rengeteg nézelődő volt, igen kevesen vették rá magukat, hogy táncoljanak. Sokan szégyenlősek voltak és nem mertek beállni a tömegbe. Pedig kipróbálni valami új dolgot, amire esetleg máskor nincs lehetőséged nagyon jót tesz,mert feltölti a lelked, tágítja a látóköröd és boldogabbá tesz. Kit érdekel, hogy mit gondolnak mások?
Én arra biztatnék mindenkit, hogy mindig ragadja meg a kínálkozó lehetőséget. Ez a boldogsághoz vezető út első lépése...  Összességében én remekül szórakoztam és szerintem kár lett volna kihagyni ezt a kis "karnevált". Aki lemaradt, annak csak azt tudom mondani, hogy a legközelebbin mindenképpen legyen ott!