2014. május 6., kedd

Gyors zabpelyhes csodareggeli

    Régebben soha nem reggeliztem, mert egyszerűen nem voltam éhes ébredés után és kedvem sem volt álmosan vacakolni azzal, hogy készítsek magamnak valami harapnivalót.
Az életmódváltásom ebben is sokat segített, hiszen reggel edzéssel indítom a napot, amitől persze éhes leszek, így soha nem marad ki a nap legfontosabb étkezése. Eleinte a megszokott ételeket készítettem, például rántottát sok sok zöldséggel, pirítóst tonhal vagy avokádókrémmel, bundáskenyeret vagy éppen főtt tojásos, zöldséges szendvicseket. Aztán mikor ezeket meguntam elkezdtem keresgélni a pelyhek és müzlik kínálatában, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy egyik sem túl egészséges, hiszen tele vannak óriási mennyiségű hozzáadott cukorral. Ekkor fedezetem fel a zabpelyhet, amit a szakemberek előszeretettel ajánlanak. Az a jó benne, hogy lassan emeli meg a vércukorszinted, így hosszú ideig teltségérzetet biztosít. Az egyik legjobb választás a nap indításához.



Általában tejbe szoktam tenni egy kis mazsolával és friss gyümölcsökkel. A másik nagy kedvencem a joghurtos változat. Ennek a receptjét hoztam el most nektek!




  Hozzávalók:

Egy kis vagy nagy pohár natúr joghurt (de ízesített is jó)
zabpehely
egy marék szeletelt mandula
friss eper vagy valamilyen más gyümölcs


Fogjuk a joghurtot és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a zabpelyhet és jól összekeverjük.



 Eközben a szeletelt mandulát finoman megpirítjuk egy edényben. Ha kész hozzákeverjük ezt is a joghurthoz.




A tetejére pedig felszeletelt epreket teszünk.



Ha ezt eszed, garantáltan nem leszel éhes egy óra múlva!



Jó étvágyat!