2014. május 21., szerda

Legyen tartásod!

    Az utcán járva egyre gyakrabban látok görnyedt háttal járó fiatalokat. Ez egyrészt nagyon csúnya, hiszen hiába veszed fel a legtrendibb cuccaidat, ha görbe a hátad mit sem ér az egész. Azonnal elrontod a hatást. Másrészt hosszú távon komoly hátfájdalmaid is lehetnek tőle. Ezért mindenképpen foglalkoznunk kell a problémával, hiszen az egyenes tartás szebbé, figyelemfelkeltőbbé és magabiztosságot sugárzóvá tesz.
Nem kell nagy dolgokra gondolni ezzel a problémával kapcsolatban. Elég mindössze néhány apró trükk, amire ha rendszeresen odafigyelsz pár héten belül már látni is fogod a javulást! És még egy halom könyvvel a fejeden sem kell mászkálnod!Lássuk hát, hogy hogyan is érheted el a királynői tartást!


  Az első dolog ami ebben nagy segítségedre lesz, az az egészséges életmód egyik alapköve, a mozgás. Mindegy, hogy konditermi edzést, otthon végezhető mozgásformákat vagy bármi mást választasz, a lényeg, hogy erősödjenek a hátizmaid!
 Az egyik legjobb trükk, ha gyorsan, látványos eredményt akarsz elérni, az az, ha ügyelsz arra, hogy naponta 10-15 percig egyenes háttal ülj. Ha rendszeresen csinálod és nem feledkezel meg róla nagyon hamar meglátszik majd a tartásodon! De a kulcs mindenképpen a rendszeresség! Én általában a cikkeim írása közben figyelek erre. Amíg írok addig kötelező az egyenes hát! Akkor is ha már nagyon fáj! Minél tovább bírod, annál közelebb kerülsz a célhoz.
   A másik kis trükk, ami talán a legegyszerűbb a magassarkú cipő viselése. Ugyanis, ha egy ilyen darabot a lábadra veszel, akkor észrevétlenül, akár 20%-kal is jobban kihúzod magad.Ha sokat végzel ülő munkát, akkor pedig érdemes óránként egyszer megszakítani egy nagy nyújtózkodással, hogy ne abban a görnyedt testtartásban töltsd el az egész napot.Ha ezt a néhány trükköt naponta elvégzed, akkor pár hét alatt látványos javulást fogsz tapasztalni magadon!