Ugrás a fő tartalomra

Legyen tartásod!

    Az utcán járva egyre gyakrabban látok görnyedt háttal járó fiatalokat. Ez egyrészt nagyon csúnya, hiszen hiába veszed fel a legtrendibb cuccaidat, ha görbe a hátad mit sem ér az egész. Azonnal elrontod a hatást. Másrészt hosszú távon komoly hátfájdalmaid is lehetnek tőle. Ezért mindenképpen foglalkoznunk kell a problémával, hiszen az egyenes tartás szebbé, figyelemfelkeltőbbé és magabiztosságot sugárzóvá tesz.
Nem kell nagy dolgokra gondolni ezzel a problémával kapcsolatban. Elég mindössze néhány apró trükk, amire ha rendszeresen odafigyelsz pár héten belül már látni is fogod a javulást! És még egy halom könyvvel a fejeden sem kell mászkálnod!Lássuk hát, hogy hogyan is érheted el a királynői tartást!


  Az első dolog ami ebben nagy segítségedre lesz, az az egészséges életmód egyik alapköve, a mozgás. Mindegy, hogy konditermi edzést, otthon végezhető mozgásformákat vagy bármi mást választasz, a lényeg, hogy erősödjenek a hátizmaid!
 Az egyik legjobb trükk, ha gyorsan, látványos eredményt akarsz elérni, az az, ha ügyelsz arra, hogy naponta 10-15 percig egyenes háttal ülj. Ha rendszeresen csinálod és nem feledkezel meg róla nagyon hamar meglátszik majd a tartásodon! De a kulcs mindenképpen a rendszeresség! Én általában a cikkeim írása közben figyelek erre. Amíg írok addig kötelező az egyenes hát! Akkor is ha már nagyon fáj! Minél tovább bírod, annál közelebb kerülsz a célhoz.
   A másik kis trükk, ami talán a legegyszerűbb a magassarkú cipő viselése. Ugyanis, ha egy ilyen darabot a lábadra veszel, akkor észrevétlenül, akár 20%-kal is jobban kihúzod magad.Ha sokat végzel ülő munkát, akkor pedig érdemes óránként egyszer megszakítani egy nagy nyújtózkodással, hogy ne abban a görnyedt testtartásban töltsd el az egész napot.Ha ezt a néhány trükköt naponta elvégzed, akkor pár hét alatt látványos javulást fogsz tapasztalni magadon!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e