Ugrás a fő tartalomra

Legyen tartásod!

    Az utcán járva egyre gyakrabban látok görnyedt háttal járó fiatalokat. Ez egyrészt nagyon csúnya, hiszen hiába veszed fel a legtrendibb cuccaidat, ha görbe a hátad mit sem ér az egész. Azonnal elrontod a hatást. Másrészt hosszú távon komoly hátfájdalmaid is lehetnek tőle. Ezért mindenképpen foglalkoznunk kell a problémával, hiszen az egyenes tartás szebbé, figyelemfelkeltőbbé és magabiztosságot sugárzóvá tesz.
Nem kell nagy dolgokra gondolni ezzel a problémával kapcsolatban. Elég mindössze néhány apró trükk, amire ha rendszeresen odafigyelsz pár héten belül már látni is fogod a javulást! És még egy halom könyvvel a fejeden sem kell mászkálnod!Lássuk hát, hogy hogyan is érheted el a királynői tartást!


  Az első dolog ami ebben nagy segítségedre lesz, az az egészséges életmód egyik alapköve, a mozgás. Mindegy, hogy konditermi edzést, otthon végezhető mozgásformákat vagy bármi mást választasz, a lényeg, hogy erősödjenek a hátizmaid!
 Az egyik legjobb trükk, ha gyorsan, látványos eredményt akarsz elérni, az az, ha ügyelsz arra, hogy naponta 10-15 percig egyenes háttal ülj. Ha rendszeresen csinálod és nem feledkezel meg róla nagyon hamar meglátszik majd a tartásodon! De a kulcs mindenképpen a rendszeresség! Én általában a cikkeim írása közben figyelek erre. Amíg írok addig kötelező az egyenes hát! Akkor is ha már nagyon fáj! Minél tovább bírod, annál közelebb kerülsz a célhoz.
   A másik kis trükk, ami talán a legegyszerűbb a magassarkú cipő viselése. Ugyanis, ha egy ilyen darabot a lábadra veszel, akkor észrevétlenül, akár 20%-kal is jobban kihúzod magad.Ha sokat végzel ülő munkát, akkor pedig érdemes óránként egyszer megszakítani egy nagy nyújtózkodással, hogy ne abban a görnyedt testtartásban töltsd el az egész napot.Ha ezt a néhány trükköt naponta elvégzed, akkor pár hét alatt látványos javulást fogsz tapasztalni magadon!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü