2014. május 19., hétfő

Cannes 2014

  A napokban zajlik a 67. Cannes-i Filmfesztivál, ami a filmes ipar egyik legrangosabb eseményének számít. De miért is érdekelhet ez minket nőket? Mert a rendezvény 12 napja alatt a legnagyobb sztárok vonulnak fel a vörös szőnyegen a legnagyobb tervezők ruháiban, csodálatos frizurákkal és sminkekkel.
Nem csoda hát,ha a filmesek mellett a divat világ figyelme is ide terelődik.
Nézzük, mi is történt az elmúlt 4 napban Cannes-ban, fashion szemszögből!

  1. nap:
Május 14.- én a Monaco csillaga című filmmel és Nicole Kidman díszes Armani ruhájával nyitotta meg a fesztivál a kapuit.Ám mégsem ő volt a legtöbbet emlegetett sztár ezen a napon. A Gossip Girl sztárja Blake Lively ugyanis őt is túlszárnyalta merészen felsliccelt bordó Gucci ruhájval.


                                        forrás: http://www.usmagazine.com/

Az első nap egyik legérdekesebb ruháját Zhang Ziyi viselte. Az avantgárd ruha egy töredezett páncél hatását keltette, a lágy anyagú szoknya mégis finommá és lággyá tette a ruhát. Igazán érdekes kreáció.

forrás: http://www.celebitchy.com/

A sok figyelemfelkeltő ruha mellett mindenképpen meg kell említenünk a még mindig szexis Jane Fonda egyszerű, ám nagyszerű Eli Saab ruháját is, amiben mint idén szinte mindenkinél a sejtelmesen áttetsző anyagok domináltak.

forrás: http://www.express.co.uk/

Karlie Kloss Valentino ruhája volt a legmegosztóbb. Van aki imádta, de van aki szerint úgy nézett ki, mintha egy függönyt aggatott volna magára. Én személy szerint az utóbbi véleményt osztom.

forrás: http://www.fashionone.com/


Számomra Zoe Saldana megjelenése volt a legmegnyerőbb ezen a napon. Gyönyörű, egyszerű mégis hihetetlenül elegáns Victoria Beckham ruhát viselt és ismét megmutatta, hogy a kevesebb néha több elv a vörös szőnyegen is érvényesül. 2. nap:
A második napon Zoe ismét gyönyörű volt, könnyed, sötétzöld Jason Wu ruhájában. A nyakon hátra dobott kendő a 90-es évek divatját sugallja.

forrás: http://metro.co.uk/

Blake Lively az előző naphoz hasonlóan is tarolt áttetsző, Chanel ruhájával, amit apró flitterekkel, mély kivágással és az estélyi ruháktól szokatlan módon kisebb zsebekkel dobtak fel.Karlie Kloss után Cate Blanchett is a csipkére voksolt, ám az ő Valentino ruhája sokkal jobb választásnak bizonyult, mint Karlie-é. A ragyogó ezüstszürke ruhát még figyelemfelkeltőbbé tette részletesen díszített ujja és a hozzá viselt rózsaszín gyémánt garnéla fülbevaló. Egyértelmű hát, hogy a nap csillaga Cate volt.

forrás: www.vogue.com

Julianne Moore azonban csúnyán mellélőtt ruhájával. Bordó bőr ruhát és hozzá hosszú tollas szoknyát viselt. Szerintem ez a ruha abszolút nem illett ide, jobban is átgondolhatta volna a kombinációt. Fölösleges volt erre a Louis Vuitton ruhára rávenni ezt a borzalmas szoknyát.

forrás: http://metro.co.uk/

3. nap:
Itt a 3. nap és megint Blake a sztár. Ez a lány aztán tudja, hogy mi áll jól neki. Egy fekete fehér Gucci estélyiben kísérte el férjét, Ryan Reynoldsot filmjének bemutatójára. A ruhához készült elegáns konttyal úgy festett akár egy vérbeli hercegnő.

forrás: http://www.hollywoodreporter.com/

Léa Seydoux Yves Saint Laurent életéről készült filmje bemutatóján jelent meg ebben a lélegzetelállító smaragdzöld Prada kreációban. A hosszú uszállyal ellátott ruhával és a hozzá illő smaragd fülbevalókkal lehengerlően stílusos díva benyomását keltette. Imádtam!

forrás: http://www.becauseiamfabulous.com/

4. nap:
Erre a napra úgy tűnik, a sztárok is elfáradtak. Kevés igazán szép ruhát láthattunk tőlük. Csak Cate Blanchett izgalmas Armani Privé ruhája és Natasha Poly Oscar de la Renta kockás, tüllös viselete volt figyelemreméltó.
forrás: http://www.hollywoodreporter.com/


Ennyit ízelítőként az első 4 napról. A további napok ruhakölteményeiről pedig a későbbiekben is beszámolok nektek!