Ugrás a fő tartalomra

Öntsünk gyertyát!

   Aki gyakran használ gyertyát, az pontosan tudja, hogy sem a teamécseseket sem a nagyobb üveges gyertyákat nem lehet úgy leégetni, hogy ne maradjon benne egy csepp viasz sem. Sőt, az esetek többségében nagyon is sok marad a tartókban. De jó hír, hogy nem kell őket kidobnunk, hiszen egy egyszerű újraöntéssel megmenthetőek.  Érdemes tehát a leégett gyertyákat gyűjtögetni és ha összegyűlt egy nagyobb adag neki is láthatunk az öntésnek.   Amire szükségünk lesz hozzá, az kanócnak való talpaszsinór, egy kis darab hurkapálca és egy régi fém edény az olvasztáshoz. Ezen kívül rengeteg más hozzávalót is beszerezhetünk, attól függően, hogy milyen új gyertyákat álmodtunk meg. Ha például hagyományos henger alakú gyertyákat akarunk készíteni, akkor be kell szereznünk egy öntőformát, ha illatosat vagy színeset akarunk, akkor pedig illóolajat vagy illatosított  és színezett viaszt kell beszerezünk.
   Egy nagyobb edényben felteszünk vizet és belehelyezünk egy kisebb fém edényt. Ebbe tesszük az összegyűjtött viaszt.Ha a víz forrni kezd, a viasz elkezd megolvadni. Ha már teljesen folyékony adjuk hozzá az illat illetve a színezőanyagot.  Ha henger gyertyát készítünk, akkor törjük ketté a hurkapálcát és egy befőttes gumival gumizzuk össze mind a két végét. E közé fogjuk majd befogni a kanócunk végét, a képen látható módon.  Az öntőforma aljára öntsünk egy pici viaszt majd, nyomjuk bele a zsinór talpas végét és várjuk meg amíg megszilárdul.  Hála a hurkapálcának a kanóc nem fog eldőlni.
Poharas gyertyánál a talpat egyszerűen csak ragasszuk a pohár aljára.A hurkapálcás trükköt azonban itt sem szabad elhagyni, mert jó szolgálatot tesz majd az öntésnél.

   Az időközben felolvadt viaszt óvatosan beleöntjük a poharakba. Ilyenkor díszítésképpen a megszilárdulásig szórhatunk bele gyöngyöket vagy virágokat.

  Színezett gyertyánál ha minden kisebb öntés után egy kicsivel több színezéket rakunk a viaszba, érdekes, színátmenetes hatást érhetünk el.Ezután már csak félre kell tennünk őket és megvárni amíg megszilárdulnak és már használhatjuk is!Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,