Létezik olyan ember az univerzumban aki nem szereti a nutellát? Ez az isteni mogyorókrém megédesíti a mindennapjainkat és még a legborúsabb hétfőt és vidámabbá tudja tenni.
Leggyakrabban kenyérre kenjük, palacsintába töltjük vagy fondü módjára gyümölcsöket mártogatunk bele.
De ennél sokkal több felhasználási módja létezik. Ebben a ma induló sorozatban pár nagyon egyszerű és olcsó nutellával vagy nutellából készíthető édességet szeretnék bemutatni nektek.
Az első ilyen a nutellás croissant, amihez nincs szükség különösebb sütési tudásra, éppen ezért kezdőknek és időhiányos házi asszonyoknak is előszeretettel ajánlom.
Hozzávalók:
Fagyasztott leveles tészta
1 üveg Nutella
egy pici vaj vagy margarin
1-2 tojássárgája
A kiolvasztott tésztát lisztezett deszkán szép vékonyra nyújtjuk,
majd egy éles késsel közepes méretű háromszögekre vágjuk.
Ezután fogunk egy kiskanalat és minden háromszög szélesebb részére rakunk egy adag nutellát, majd szorosan (már amennyire ez lehetséges) feltekerjük.
Végül kivajazott tepsibe rakjuk őket, a tetejüket megkenjük tojássárgájával és közepes lángon nagyjából 10-12 percig sütjük.
És Voila! Már kész is a friss, ropogós croissant!
Ugye, hogy nem is volt olyan nehéz?
Leggyakrabban kenyérre kenjük, palacsintába töltjük vagy fondü módjára gyümölcsöket mártogatunk bele.
De ennél sokkal több felhasználási módja létezik. Ebben a ma induló sorozatban pár nagyon egyszerű és olcsó nutellával vagy nutellából készíthető édességet szeretnék bemutatni nektek.
Az első ilyen a nutellás croissant, amihez nincs szükség különösebb sütési tudásra, éppen ezért kezdőknek és időhiányos házi asszonyoknak is előszeretettel ajánlom.
Hozzávalók:
Fagyasztott leveles tészta
1 üveg Nutella
egy pici vaj vagy margarin
1-2 tojássárgája
A kiolvasztott tésztát lisztezett deszkán szép vékonyra nyújtjuk,
Ezután fogunk egy kiskanalat és minden háromszög szélesebb részére rakunk egy adag nutellát, majd szorosan (már amennyire ez lehetséges) feltekerjük.
Végül kivajazott tepsibe rakjuk őket, a tetejüket megkenjük tojássárgájával és közepes lángon nagyjából 10-12 percig sütjük.
És Voila! Már kész is a friss, ropogós croissant!
Ugye, hogy nem is volt olyan nehéz?