Ugrás a fő tartalomra

Femme Fatale est otthon

    Egy korábbi bejegyzésemben már megismerkedhettetek a török estemmel, ami fantasztikus feltöltő hatással van a testemre és a lelkemre.


   A mai bejegyzésben is egy hasonlóan jótékony hatású "fürdő szeánszt" szeretnék bemutatni nektek, amit én csak Femme Fatale estnek hívok.


   Alapkellékei közé tartozik egy kád forró víz sok sok habbal, egy üveg jó bor, némi sajt vagy édesség és a stílusos francia jazz.

   A borhoz van erre a célra egy extra nagyméretű poharam, azt teletöltöm borral és miközben folyik a víz előkészítem a többi kelléket is.
A sajtokat vagy az édességet (kinek mihez van épp kedve) egy tányérra teszem, de nem ám csak úgy, hányaveti módon! Fordítsunk időt a szép elrendezésre és a dekorációra is. Ezen az estén ne spórolj semmi, főleg ne a kreativitáson. Meglátod, sokkal jobb lesz egy esztétikailag szépen elrendezett tálból nassolni, mintegy gyorsan összedobált halmazból.

   Ezután a meggyújtok pár gyertyát a fürdőszobában és gondoskodom a megfelelő zenéről. A kedvencem a Paris Cafe nevű online rádió ahol esténként nagyon dívás zenéket adnak.

   Ha mindezzel kész vagyok, akkor irány a kád! Nyakig merülök a habokban, lassan kortyolgatom a borom és élvezem a kifinomult dallamokat.

   Hunyd be a szemed és képzeld, hogy egy elegáns étteremben vacsorázol egy csodás ruhában vagy hogy az Eiffel-torony tetejéről gyönyörködsz Párizs éjszakai panorámájában.
Képzeld, hogy ellenállhatatlan vagy és hogy az egész világ a lábaid előtt hever. Hagyd, hogy elragadjon a fantáziád, engedd neki, hogy szárnyaljon. Érezd, hogy magabiztos vagy és gyönyörű.


  A még nagyobb átszellemülés érdekében a kedvenc Lush tusfürdőmet is bevetem.


   Ha kiszálltam a kádból jöhet egy romantikus könyv vagy film, aztán pedig egy pihentető alvás reggelig.


   Azért szeretem ezt a Femme Fatale estet, mert tényleg úgy szállok ki a kádból, hogy sokkal magabiztosabbnak és szabadabbnak érzem magam. Ez az érzés pedig megmarad bennem még másnap is.


  Ezek az esti kis "énidők" nagyon fontosak a számomra, hiszem egyensúlyban tartják a lelkem és megnyugtatnak egy-egy zaklatottabb nap után.
Remélem, hogyha kipróbáljátok valamelyik "szeánszomat" nektek is olyan felemelő érzés lesz, mint amilyen nekem szokott lenni minden egyes alkalommal.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü