2015. március 30., hétfő

Gayatri Mantra a testi lelki egészségért

    Mindenki keresi a boldogságot. Ki így, ki úgy. Ki a sportban, ki az utazásban, a családban vagy egy társban találja meg.
A boldogság életünk mozgatója. Tőle lesznek szebbek a napjaink, tartalmasabbak a kapcsolataink és még a külsőnket is megszépíti. Hiszen aki szép belül, az kívül is az lesz.

   Én nagyon nagyon sokáig azt hittem, hogy boldog vagyok. Ott volt a csodás családom, a rengeteg barátom és mindent annyira kereknek érzetem magam körül. Aztán, amikor elköltöztem Nyíregyházáról mindez egycsapásra szertefoszlott.
Az eddig nagy "barátoknak" hitt emberek többsége eltűnt. Csak a család szeretete és támogatása maradt meg nekem. Na , meg persze a páromé.
Ráadásul új szerepekben is meg kellett állnom a helyem. Vezetnem kellett a háztartást, amit addig sosem csináltam és az iskolás évek gondtalansága is elszállt  amikor befejeztem a fősulit.

   Nem tetszett a felnőttség és nem is akartam felnőni.

   Aztán sok kínlódás, jó és rossz élmények nyomán rátaláltam Louis L. Hay könyveire, amik segítettek megoldani a problémáimat.

   Innentől kezdtem rendszeresen meditálni és odafigyelni a lelki egyensúlyomra. Ezzel egy időben elkezdtem nyitni más keleti vallások felé is. A legtöbbje nekem mondjuk elég meseszerű, de ami tetszik és működik azt átveszem tőlük,
Így találtam rá a Gayatri Mantrára.


   Ez a hinduizmus egyik nagyra becsült mantrája. A "Spirituális fény" mantrájának is szokták nevezni, mert gyógyítja a a testet, a lelket és megvilágítja az értelmet. A mantra aktiválja a csakrákat és összekapcsolja őket a létezés hét nagy spirituális birodalmával. Végül feltölti elménket, szívünket és lelkünket a spirituális fény energiájával.
Egyetemes ima, melyet bárki, bármikor, bárhol ismételgethet fizikai és spirituális jóléte érdekében.
   Én még sosem találkoztam olyan mantrával, ami ekkora hatást gyakorolt volna rám. Amikor először meghallottam valahogy ösztönösen éreztem, hogy törökülésbe kell ülnöm és behunynom a szemem. Pár másodperc elteltével pedig éreztem, ahogy megerednek a könnyeim. Nem zokogtam, nem rázott a sírás csak lassan peregtek le a cseppek az arcomon és én egyre erősödő belső nyugalmat éreztem.
Azonnal tudtam, hogy valami különleges dologra akadtam és azóta is igyekszem naponta meghallgatni.

Bár a szöveggel még most is bajban vagyok néha, de azt gondolom, hogy eleinte az is elég, ha csak a dallamot dúdolgatjuk.

  Szerintem próbáljátok ki, mert nagyon feltölti a lelket és a nehéz helyzetekben segít derűsebben látni a dolgokat.


  Segítségül megadom a szöveget is hozzá:

OM BHUR BHUVA SVAHA
TAT SAVITUR VARENYAM
BHARGO DEVASYA DHIMAHI
DHIYO YO NAH PRACHODAYATKellemes feltöltődést és jó mantrázást Nektek!

Namaste!