Ugrás a fő tartalomra

Gayatri Mantra a testi lelki egészségért

    Mindenki keresi a boldogságot. Ki így, ki úgy. Ki a sportban, ki az utazásban, a családban vagy egy társban találja meg.
A boldogság életünk mozgatója. Tőle lesznek szebbek a napjaink, tartalmasabbak a kapcsolataink és még a külsőnket is megszépíti. Hiszen aki szép belül, az kívül is az lesz.

   Én nagyon nagyon sokáig azt hittem, hogy boldog vagyok. Ott volt a csodás családom, a rengeteg barátom és mindent annyira kereknek érzetem magam körül. Aztán, amikor elköltöztem Nyíregyházáról mindez egycsapásra szertefoszlott.
Az eddig nagy "barátoknak" hitt emberek többsége eltűnt. Csak a család szeretete és támogatása maradt meg nekem. Na , meg persze a páromé.
Ráadásul új szerepekben is meg kellett állnom a helyem. Vezetnem kellett a háztartást, amit addig sosem csináltam és az iskolás évek gondtalansága is elszállt  amikor befejeztem a fősulit.

   Nem tetszett a felnőttség és nem is akartam felnőni.

   Aztán sok kínlódás, jó és rossz élmények nyomán rátaláltam Louis L. Hay könyveire, amik segítettek megoldani a problémáimat.

   Innentől kezdtem rendszeresen meditálni és odafigyelni a lelki egyensúlyomra. Ezzel egy időben elkezdtem nyitni más keleti vallások felé is. A legtöbbje nekem mondjuk elég meseszerű, de ami tetszik és működik azt átveszem tőlük,
Így találtam rá a Gayatri Mantrára.






   Ez a hinduizmus egyik nagyra becsült mantrája. A "Spirituális fény" mantrájának is szokták nevezni, mert gyógyítja a a testet, a lelket és megvilágítja az értelmet. A mantra aktiválja a csakrákat és összekapcsolja őket a létezés hét nagy spirituális birodalmával. Végül feltölti elménket, szívünket és lelkünket a spirituális fény energiájával.
Egyetemes ima, melyet bárki, bármikor, bárhol ismételgethet fizikai és spirituális jóléte érdekében.








   Én még sosem találkoztam olyan mantrával, ami ekkora hatást gyakorolt volna rám. Amikor először meghallottam valahogy ösztönösen éreztem, hogy törökülésbe kell ülnöm és behunynom a szemem. Pár másodperc elteltével pedig éreztem, ahogy megerednek a könnyeim. Nem zokogtam, nem rázott a sírás csak lassan peregtek le a cseppek az arcomon és én egyre erősödő belső nyugalmat éreztem.
Azonnal tudtam, hogy valami különleges dologra akadtam és azóta is igyekszem naponta meghallgatni.

Bár a szöveggel még most is bajban vagyok néha, de azt gondolom, hogy eleinte az is elég, ha csak a dallamot dúdolgatjuk.





  Szerintem próbáljátok ki, mert nagyon feltölti a lelket és a nehéz helyzetekben segít derűsebben látni a dolgokat.


  Segítségül megadom a szöveget is hozzá:

OM BHUR BHUVA SVAHA
TAT SAVITUR VARENYAM
BHARGO DEVASYA DHIMAHI
DHIYO YO NAH PRACHODAYAT



Kellemes feltöltődést és jó mantrázást Nektek!

Namaste!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü