2015. március 18., szerda

Hamupipőke: ragyogás a mozivásznon

   Amikor pár hónapja ráakadtam a Youtube-on a Hamupipőke bemutatójára azonnal tudtam, hogy ezt nekem látnom kell.
Legalább egy éve nem volt olyan film a mozikban amit ennyire meg akartam volna nézni, ezért nem csoda, ha visszaszámoltam a napokat a premierig.
Aztán a karma ismét bebizonyította, hogyha nagyon vágyunk valamire és hisszük, hogy megkapjuk, mert megérdemeljük, akkor a vágyunk valóra válik. Így jutottam hozzá az Instyle magazin jóvoltából 2 jegyhez a premier előtti vetítésre. Mondanom sem kell, hogy mekkora öröm volt ez nekem...

A vetítésre tegnap este, 2 nappal a hivatalos mozipremier előtt került sor és valami fantasztikus élmény volt.

Lányok! Hogyha tehetitek mindenképpen nézzétek meg ezt a filmet, mert valami elképesztően gyönyörű!!!
A történet a teljesen hagyományos, mindenki számár ismert Hamupipőke. Nincs benne órási modernizáció és nem forgatták ki a négy sarkából a sztorit se. Pedig bevallom nekem ez nagy félelmem volt a filmmel kapcsoltban, de szerencsére kellemes csalódás ért.
Azért a készítők csempésztek bele némi viccet itt-ott, illetve olyan momentumokat amikben minden lány magára ismerhet. Ezzel pedig csak még közelebb kerül a szívünkhöz Ella és az ő mesebeli története.


kép forrása: http://www.shockya.com


A jelmezek mennyeiek és filmben mindig minden és mindenki nagyon csillog. Le se tagadhatnák, hogy a Swarovski volt a jelmeztervező.


http://www.rygestop.co/cinderella-2015-poster-pictures-disney-cinderella-2015-wallpaper-by3x9/Szerencsére a csodás képi látvány mellett a tartalom sem lett "limonádé szerű". Sok gondot fordítottak arra, hogy a film hasson az érzelmekre, szeretetet és hitet közvetítsen és tanítson is valamit. Én például bekönnyeztem a királyfi apjának halálakor, a tökből átváltozott hintó megjelenésekor meg azon kaptam magam, hogy nyitott szájjal meredek a vászonra akár egy kisgyerek.
A "Légy bátor és kedves" jó tanács pedig azt hiszem sokáig a fejemben fog még visszhangozni.

Mindent összevetve fantasztikus élmény volt látni ezt a filmet, méghozzá annyira, hogy amint hazautazom újra meg fogom nézni az Anyukámmal. :D