2013. február 23., szombat

Egy szelet Amerika

     Ha amerikai étteremről van szó, akkor mindenkinek a McDonald's és hasonló társai jutnak az eszünkbe, pedig ezeknek a helyeknek maximum annyi közük van Amerikához, hogy onnan származnak.
   Ám ha igazi hamisítatlan amerikai hangulatot akartok, akkor a Dallas éttermet ajánlanám mindenkinek.
Nemrég jártam ott a párommal és minket valósággal lenyűgözött!


   Ez egy benzinkúttal egybekötött tipikus amerikai étterem, ami már a külsejéből is rögtön látszik. A filmekből már jól ismert feliratok és fények csalogatnak minket, és jelzik, hogy ha betérünk ide, valami különlegeset és egyedit fogunk tapasztalni.


   És valóban! Amint átlépjük a küszöböt szinte azonnal magával ragad minket a nagybetűs AMERIKA!


    A berendezés, és egyébként minden (!) a legapróbb részletekig kidolgozott, tűzoltóautós pulttól kezdve, a gyönyörű falfestéseken át, az igazi amerikai éttermekre jellemző lámpákig ( megjegyzem ez egy személyes kedvencem volt), egészen a tányérokon lévő és az evőeszközökbe gravírozott Dallas feliratig. Az ember egy perc alatt el tud veszni az egészen nüansznyi részletek elemezgetésében és még egy két ott töltött óra után is úgy érzi, hogy van még olyan, amit nem fedezett fel. Ezért például első randira tökéletes választás lehet, hiszen így ha elakadtok a beszédtémában, csak elkezditek felfedezni az apró elrejtett márka jelzéseket, vagy a részletgazdag környezetet és együtt felfedezhetitek a csodákat.


 
    Az ételek választéka igen bőséges így mindenki megtalálhatja  a számára legmegfelelőbb falatokat. Vannak itt  kisebb és nagyobb hamburgerek vagy akár több emeletesek is a nagyobb étkűek számára, de választhatunk a sokféle salátából vagy levesből is.
   Aki viszont a megszokott hazai ízeknél maradna, annak sem kell elkeserednie, hiszen az étterem kínálatában magyaros ételek is szerepelnek. Bár kérdem én, ki az aki egy amerikai étteremben magyaros ételt akar enni?! Hm végülis ízlések és pofonok.....
  Ami viszont igazán megnyerő dolog, hogy gondolva a lisztérzékenyekre és a fogyókúrázókra, a hamburgereket kérhetjük gluténmentes vagy zsírégető lisztből készült buciban is! Ez szerintem egy igen fontos dolog, más éttermek is követhetnék ezt a példát, mert egy néhány hetes gluténmentes diéta nyomán saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a lisztérzékenyeknek bizony nem könnyű ilyen téren az életük.
Ez igazán elismerésre méltó!


   Ha hosszas tanakodás után végre sikerült kiválasztanunk mit is rendelünk, a szokásos " integetős" módszer helyett, egy az asztalon elhelyezett elegáns pincérhívóval tudjuk jelezni,és már jönnek is, hogy felvegyék a rendelésünk.


    Ez a módszer hazánkban még nem  elterjedt, pedig igazán jó dolog és megkönnyíti mind a felszolgálók, mind pedig a mi dolgunkat a rendelésfelvétel kapcsán.
Visszatérve az ételekre, a pénzünkért igen bőséges adagokat kapunk, az általuk kicsinek mondott hamburgert én például alig bírtam megenni.
   Mindent egybevetve tehát mindenkit csak biztatni tudok eme remek hely kipróbálására, mert bár életem során megfordultam már jó pár étteremben, de azt kell hogy mondjam, hogy ez volt életem legjobbja. Ezt mutatja a mai kicsit hosszúra nyúlt bejegyzésem is, és még így sem írtam le minden élmény ami itt ért.
Biztosan vissza fogunk még térni ide!
   Tehát Amerika imádók, ki ne hagyjátok a Dallas Éttermet!