Ugrás a fő tartalomra

Ápolás festett hajra, ahogy én csinálom

       A festés nagyon igénybe veszi a hajat, ezért mindenképpen szüksége van a megfelelő ápolásra. Ám az sem mindegy, hogy milyen festéket választunk. Mindenképpen törekedjünk arra, hogy a lehető legkevesebb vegyszert tartalmazza. Ezért én az ammóniamentes hajfestékekre szavazok, amik kevésbé roncsolják hajunkat. Én a Syoss szőke festékét használom, nagyon bevált, mert elég hosszan tartó színt biztosít a hajamnak.Fontos, hogy próbáljuk meg a két festés közötti időt minél jobban kitolni, hiszen a túl gyakori hajszínezés nem tesz jót a hajnak. Az az ideális, ha legalább 4 hét telik el két festés között. Ez igen hosszú idő, így elkerülhetetlenül is megjelenik hajtöveinknél a lenövés. Ilyenkor még nem muszáj azonnal a fodrászhoz rohanni, hiszen a megfelelő hajápolókkal ez még teljesen eltüntethető, így nyerünk még egy kis időt a következő hajfestésig.
Én erre a célra a DM saját márkás Balea termékeit szoktam használni. Az egyik egy kifejezetten szőke hajra való sampon és egy ugyanilyen balzsam. Mindkettő színpigmenteket tartalmaz, ami szinte teljesen felfrissíti  a hajszínt, az illata pedig nagyon kellemes.


 Ez a termék minden hajszínre megtalálható.


Hajam selymessége érdekében a Gliss Kur Liquid Silk hajregeneráló balzsamot használom, amit száraz és nedves hajra is fújhatunk. Ez javítja a festéstől igénybe vett hajam állapotát és bársonyos tapintásúvá varázsolja.Fontos hajvégeink állapotára is ügyelni, nálam ez a legkritikusabb terület, mert vékony szálú a hajam. Védelmére naponta használom az Avon Advance Techniques hajvégápoló szérumot, amit mindenkinek nagyon ajánlok, mert már 2 használat után csodákat művel megviselt hajvégeinkkel!
Remélem tudtam pár hasznos tanácsot adni hajkoronánk ápolása érdekében.Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e