2013. február 11., hétfő

Ápolás festett hajra, ahogy én csinálom

       A festés nagyon igénybe veszi a hajat, ezért mindenképpen szüksége van a megfelelő ápolásra. Ám az sem mindegy, hogy milyen festéket választunk. Mindenképpen törekedjünk arra, hogy a lehető legkevesebb vegyszert tartalmazza. Ezért én az ammóniamentes hajfestékekre szavazok, amik kevésbé roncsolják hajunkat. Én a Syoss szőke festékét használom, nagyon bevált, mert elég hosszan tartó színt biztosít a hajamnak.Fontos, hogy próbáljuk meg a két festés közötti időt minél jobban kitolni, hiszen a túl gyakori hajszínezés nem tesz jót a hajnak. Az az ideális, ha legalább 4 hét telik el két festés között. Ez igen hosszú idő, így elkerülhetetlenül is megjelenik hajtöveinknél a lenövés. Ilyenkor még nem muszáj azonnal a fodrászhoz rohanni, hiszen a megfelelő hajápolókkal ez még teljesen eltüntethető, így nyerünk még egy kis időt a következő hajfestésig.
Én erre a célra a DM saját márkás Balea termékeit szoktam használni. Az egyik egy kifejezetten szőke hajra való sampon és egy ugyanilyen balzsam. Mindkettő színpigmenteket tartalmaz, ami szinte teljesen felfrissíti  a hajszínt, az illata pedig nagyon kellemes.


 Ez a termék minden hajszínre megtalálható.


Hajam selymessége érdekében a Gliss Kur Liquid Silk hajregeneráló balzsamot használom, amit száraz és nedves hajra is fújhatunk. Ez javítja a festéstől igénybe vett hajam állapotát és bársonyos tapintásúvá varázsolja.Fontos hajvégeink állapotára is ügyelni, nálam ez a legkritikusabb terület, mert vékony szálú a hajam. Védelmére naponta használom az Avon Advance Techniques hajvégápoló szérumot, amit mindenkinek nagyon ajánlok, mert már 2 használat után csodákat művel megviselt hajvégeinkkel!
Remélem tudtam pár hasznos tanácsot adni hajkoronánk ápolása érdekében.