2013. február 19., kedd

Hajápolás otthon

      Nem kell ahhoz több ezer forintot költened mindenféle hajápolókra és fodrászra ahhoz, hogy gyönyörű és egészséges hajkoronád legyen.

 Elég pár otthon megtalálható alapanyag a ragyogó fürtök eléréséhez. Ezek a trükkök nem csak olcsóbbak, de sokkal természetesebbek is, mint a ki tudja, hogy miből előállított mesterséges ápolók.

Néhány tipp az egészséges és csillogó hajért:
     Egyszer egy héten moss hajat zöld teával a csillogásért. Már az első alkalom után látni fogod az eredményt!     Dörzsölj meleg kókuszolajat a hajadba, aztán tekerd törölközőbe, egy óra múlva pedig öblítsd le és a szokásos módon moss hajat.    Keverj össze egy kis ecetet meleg vízzel és ezzel öblítsd le a hajad. Hihetetlen ragyogást ad a fakó és fénytelen hajnak.   Kiváló hajkondicionáló pakolást kapsz, ha összekeversz egy tojást, némi túróval és egy kis sörrel. Elsőre ez azért kicsit bizarrul hangzik, de tényleg működik. Rugalmas és lágy tapintásúvá varázsolja a hajadat.A vékony szálú haj dúsítására a legjobb a henna sampon. Keverjünk össze egy tojást, egy evőkanál rumot, 125 ml desztillált vizet és egy evőkanál színtelen hennát ( fodrászkellékes üzletekben kapható). Ezzel dörzsöljük be a hajunkat, majd 1-2 perc után öblítsük ki.A fakó szőke haj felélénkítésére a legjobb módszer ha heti egyszer kamilla teával öblítjük le  fürtjeinket..


Már nagyanyáink is jól tudták, hogy a sörtől fényesebb lesz a hajuk. Azt viszont nem tudták, hogy a sör a növekedését is serkenti. Egyszer öblítsünk vele hajmosás előtt, majd hajmosás után is.Remélem, ezzel a pár tippel ismét tudtam segíteni nektek szépségetek kiteljesítésében!