Ugrás a fő tartalomra

Hajápolás otthon

      Nem kell ahhoz több ezer forintot költened mindenféle hajápolókra és fodrászra ahhoz, hogy gyönyörű és egészséges hajkoronád legyen.

 Elég pár otthon megtalálható alapanyag a ragyogó fürtök eléréséhez. Ezek a trükkök nem csak olcsóbbak, de sokkal természetesebbek is, mint a ki tudja, hogy miből előállított mesterséges ápolók.

Néhány tipp az egészséges és csillogó hajért:
     Egyszer egy héten moss hajat zöld teával a csillogásért. Már az első alkalom után látni fogod az eredményt!     Dörzsölj meleg kókuszolajat a hajadba, aztán tekerd törölközőbe, egy óra múlva pedig öblítsd le és a szokásos módon moss hajat.    Keverj össze egy kis ecetet meleg vízzel és ezzel öblítsd le a hajad. Hihetetlen ragyogást ad a fakó és fénytelen hajnak.   Kiváló hajkondicionáló pakolást kapsz, ha összekeversz egy tojást, némi túróval és egy kis sörrel. Elsőre ez azért kicsit bizarrul hangzik, de tényleg működik. Rugalmas és lágy tapintásúvá varázsolja a hajadat.A vékony szálú haj dúsítására a legjobb a henna sampon. Keverjünk össze egy tojást, egy evőkanál rumot, 125 ml desztillált vizet és egy evőkanál színtelen hennát ( fodrászkellékes üzletekben kapható). Ezzel dörzsöljük be a hajunkat, majd 1-2 perc után öblítsük ki.A fakó szőke haj felélénkítésére a legjobb módszer ha heti egyszer kamilla teával öblítjük le  fürtjeinket..


Már nagyanyáink is jól tudták, hogy a sörtől fényesebb lesz a hajuk. Azt viszont nem tudták, hogy a sör a növekedését is serkenti. Egyszer öblítsünk vele hajmosás előtt, majd hajmosás után is.Remélem, ezzel a pár tippel ismét tudtam segíteni nektek szépségetek kiteljesítésében!
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e