2013. február 15., péntek

Újabb divatbakik

       Az előző ilyen cikkem nagy sikerére való tekintettel, gondoltam készítek egy másodikat is, hogy még jobban kielemezzük, hogy mik is azok a stílushibák amiket egy nő semmilyen körülmények között nem követhet el.

1. Stílusok keverése.
Sport- vagy tornacipő szoknyával? Ez az a hiba amit nagyon sokan elkövetnek, főleg a tinik körében. Nincs azzal semmi baj, ha az ember szereti a szoknyát és alkalomadtán a kényelmes cipőket, de a kettő együtt tilos! Hacsak nem akarsz olyan összeszedetlen hatást, mintha reggel nem tudtad volna eldönteni, hogy csajosan vagy sportosan öltözz. A szoknya és egy kényelmes vászoncipő egyedül csak teniszező szettnek felel meg!2. Virágminták
Még ha szereted is a mintás darabokat, vannak olyanok, amiket érdemes kerülni minden esetben. Ilyenek az óriási vagy éppen túl apró virágminták. Ezeket hagyjuk meg inkább a nagyi otthonkáira.
3. A kabát alól kilógó pulcsi esete
Egy csinos hosszított pulcsi roppant elegánsan tud állni szinte bárkin. Viszont ha erre egy derékig érő kabátot veszünk mindjárt tönkretesszük a hatást. Összeszedetlennek és hanyagnak fogunk tűnni. Ezért jobb kerülni a hosszú pulcsi, rövid kabát kombinációt. Ha viszont a kabátos időszakban sem szeretnénk lemondani a hosszított pulóverekről, akkor vagy vegyünk egy hosszabb kabátot hozzá, vagy legalább a a kabát viselésének idejére hajtsuk fel a felsőnket.4. Csíkos ruhadarabok.
Ha nem vagyunk olyan vékonyak, mint a modellek, akkor sajnos a széltében csíkos darabokról is le kell mondanunk. Nem véletlenül halljuk minden stylisttól ezt a tanácsot. Ugyanis ezek a darabok  rettenetesen kövérítenek, szinte mindenkit. Viszont a hosszában csíkos ruhák kifejezetten ajánlottak, mert megnyújtják az alakot és karcsúsítanak.5.Túl szűk ruhák
Gyakran látni az utcán olyan lányokat, akik szűk farmert és hozzá még szűkebb felsőt viselnek. Ezzel egészen addig nincs is semmi baj, míg az alakod karcsú és feszes. Viszont ha a nadrág fölött kidomborodó hurkácskák vannak, az már nem valami esztétikus látvány. Ilyenkor inkább válasszunk lazább nadrágot és egy picit hosszabb felsőt. Ne erőltessünk magunkra olyan ruhákat. amik nem illenek az alkatunkhoz vagy a stílusunkhoz, csak azért mert az a divat.6. Bohókás harisnyák
Sokan azt hiszik, hogy a színes és mintás harisnyák nagyon cukik és trendik. Őket sajnos ki kell ábrándítanom, hiszen ez az édi színes kis ruhadarab egyenlő a katasztrófával. Amellett, hogy szörnyen vastagítja a lábainkat, ugyanazt tudom rá mondani, mint az előző cikkemben található állatfejes sapikra. Bohém helyett inkább nevetségesnek fogsz tűnni benne.
Egy magára valamit is adó nő, csak testszínű vagy esetleg egyszerű fekete harisnyát hord!7. Szandálok és nyitott orrú cipők viselése
Hamarosan itt a jó idő és lassan előkerülnek a szekrény mélyéről a nyitott elejű cipők. Ám mielőtt belebújnánk csodálatos szandáljainkba egy szabályt nagyon fontos tudnunk. Ahogyan a protokoll és illemkönyvek is írják, az olyan lábbelinél, ahol kilátszanak a lábujjaink, a harisnya viselése TILOS!
Sajnos ez az a hiba, amit a magyar nők 99%- a elkövet.
Ha tehát szandált vagy nyitott orrú cipőt veszünk fel, a harisnyát el kell felejtenünk!8. Kivágott felsők és a melltartók
Sok nő még mindig elköveti azt a bakit, hogy a pánt nélküli felsőkhöz pántos melltartót vesznek, vagy ami még rosszabb, ha a pántot keresztbe rakják. Ez igazán illúzióromboló látvány. Pánt nélküli felsőhöz csakis pánt nélküli melltartót viseljünk! Ma már szinte minden fehérnemű boltban beszerezhetőek, elérhető árakon.
A másik ilyen eset, a kivágott hátú felsők viselésénél kivillanó hátpánt, ami szintén nagyon ízléstelen tud lenni. Az ilyen felsőknél azokat válasszuk, amelyekben gyárilag bele van varrva egy melltartó rész, de ezt akár saját magunk is belevarrhatjuk, így elkerülhetjük ezt a divatbakit is.
9. Szoknya és cicanadrág?!
Ez egy szintén nagyon népszerű hiba, amit rengetegen elkövetnek, mert azt gondolják, hogy divatos. De miért is kellene cicanacit és szoknyát viselnünk egyszerre? Erről tényleg mindenkit csak lebeszélni tudok. Inkább próbáljuk meg eldönteni, hogy szoknyát vagy inkább nadrágot akarunk az adott napon viselni.