2013. február 22., péntek

Coca Cola Design

      A Coca Cola a világ egyik legnépszerűbb vállalata, az általuk gyártott ital, pedig az egyik legnépszerűbb üdítőnek számít.
Ám 2008 óta a népszerűsítésbe a megszokott tévéreklámok mellett bevontak nagy tervezőket is, hogy vonzóbb külsőbe öltöztessék palackjaikat és ezáltal még több embert ragadjanak meg. Természetesen ezek a kollekciók csak limitált példányszámban jelentek meg, és mondanom sem kell, hogy egy normál üveg kóla árának sokszorosába kerülnek.
Íme egy kis áttekintés a nagyobb nevek közül:

A sort a 2008 augusztusában megjelent Roberto Cavalli kollekció kezdte.  Cavalli nevéhez méltóan gyönyörű állatmintás üvegeket tervezett a Coca Cola light változatának.

A nagy sikerre való tekintettel a cég még ugyanebben az évben decemberben piacra dobta az újabb light palackokat Nathalie Rykiel tervezésében.A 2009-es évet  Manolo Blahnik nyitotta, aki szintén a light kólának adott új "ruhát".Ám az igazi designer ital láz 2010-ben vette kezdetét, amikor is 9 világhírű divatház is átöltöztette a népszerű italt.
    Donatella Versace

    Moschino
    Missoni    Marni
    Alberta Ferretti    Fendi    ETRO   Blumarine2010-ben Tom Gauld
valamint maga  a Swarovski működött közre.
A Swarovski gyönyörű kristályaival díszítette a pink üveget. Az egész USA-ban csak egy helyen lehetett kapni, ahol a helyszínen némi plusz pénzért még a saját nevünket vagy bármilyen mintát is ráraktak az értékes kövekkel.

 2010 másik nagy durranása a Karl Lagerfeld által tervezett 'Diet Coke Limited Edition Collection by Karl Lagerfeld nevű kollekció volt. Kifejezetten stílusos hölgyek számára.

2011-ben Diane von Furstenberget érte a megtiszteltetés, aki az italmárka már megszokott színeivel dolgozott, tökéletesen eltalálva a Coca Cola stílusát.2012-ben a cég Jean Paul Gaultier Day & Night kollekciójával örvendeztette meg a közönséget.


Idén sajnos még nem tudjuk, hogy ki lesz a következő tervező, de az előzményeket visszanézve abban biztosak lehetünk, hogy nem fogunk csalódni.