A szőlő az ősz egyik legfinomabb és legváltozatosabb gyümölcse. Rengeteg fajtája van a kéktől a fehéren át, az aprótól egészen az óriási roppanós szeműig. E mellett tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, például káliummal, C- és B -vitaminnal, kalciummal és magnéziummal. A szőlő segíti a vérképzést, tisztítja a vért és segíti a máj méregtelenítő tevékenységét. A szőlőmag pedig nagyon jó hatással van a vérnyomásra és a magas koleszterinszintre.
Érdemes tehát gyakran fogyasztani belőle. Persze nem lehet folyton csak szőlőt enni, mert az ember előbb-utóbb megunja. Ezért nem árt alternatív megoldásokat keresni arra, hogy hogyan tudjuk hasznosítani jótékony hatásait.
A nyers fogyasztás mellett egyre népszerűbb a házi szőlőlé gyártása is. Ez egy nagyon jó ötlet és sokkal egészségesebb is, mint a boltban kapható dobozos levek, amik alig látnak gyümölcsöt.
Ehhez a szőlőszemeket kipréseljük vagy összeturmixoljuk, lábasba tesszük és két literenként egy mokkáskanálnyi citromsavat adunk hozzá. Az egészet felforraljuk együtt, majd üvegekbe töltjük és lezárjuk.
Főzéshez is használhatjuk a szőlőt, hiszen az isteni sütemények mellett (én a gyümölcstorta tetejére mindig szőlőt teszek), remek leves készíthető belőle, beletehetjük a reggeli müzlinkbe vagy megbolondíthatunk vele egy egyszerű sült csirkecombot is.
Receptek hamarosan.....
A szépségápolásban is jó társ lehet, mert a házilag is könnyen elkészíthető pakolásokkal simává és puhává varázsolja a bőrünk.
Az arcmaszkhoz egy evőkanál kék szőlőlevet keverj össze ugyanennyi mézzel, egy kis olívaolajjal és egy evőkanál liszttel. Ezt a masszát kend fel az arcodra és hagyd rajta legalább 20 percig, majd langyos vízzel öblítsd le!
A különleges szeplő elhalványítós bőrradírhoz fele-fele arányban pépesítünk szedret és bármilyen szőlőt, majd a keverékkel az arcunkon 8-10 percet pihenünk.
A tökéletesen sima dekoltázsért pedig csak nyomkodjunk szét az adott területen jó sok közepes méretű fehér szőlőszemet és 10-20 percig hagyjuk rajta.
Vegyetek hát minél több szőlőt és szépüljetek tőle kívül-belül!
Érdemes tehát gyakran fogyasztani belőle. Persze nem lehet folyton csak szőlőt enni, mert az ember előbb-utóbb megunja. Ezért nem árt alternatív megoldásokat keresni arra, hogy hogyan tudjuk hasznosítani jótékony hatásait.
kép forrása: http://hdwallsource.com/grape-hyacinth-20162.html
A nyers fogyasztás mellett egyre népszerűbb a házi szőlőlé gyártása is. Ez egy nagyon jó ötlet és sokkal egészségesebb is, mint a boltban kapható dobozos levek, amik alig látnak gyümölcsöt.
Ehhez a szőlőszemeket kipréseljük vagy összeturmixoljuk, lábasba tesszük és két literenként egy mokkáskanálnyi citromsavat adunk hozzá. Az egészet felforraljuk együtt, majd üvegekbe töltjük és lezárjuk.
Főzéshez is használhatjuk a szőlőt, hiszen az isteni sütemények mellett (én a gyümölcstorta tetejére mindig szőlőt teszek), remek leves készíthető belőle, beletehetjük a reggeli müzlinkbe vagy megbolondíthatunk vele egy egyszerű sült csirkecombot is.
Receptek hamarosan.....
A szépségápolásban is jó társ lehet, mert a házilag is könnyen elkészíthető pakolásokkal simává és puhává varázsolja a bőrünk.
Az arcmaszkhoz egy evőkanál kék szőlőlevet keverj össze ugyanennyi mézzel, egy kis olívaolajjal és egy evőkanál liszttel. Ezt a masszát kend fel az arcodra és hagyd rajta legalább 20 percig, majd langyos vízzel öblítsd le!
A különleges szeplő elhalványítós bőrradírhoz fele-fele arányban pépesítünk szedret és bármilyen szőlőt, majd a keverékkel az arcunkon 8-10 percet pihenünk.
A tökéletesen sima dekoltázsért pedig csak nyomkodjunk szét az adott területen jó sok közepes méretű fehér szőlőszemet és 10-20 percig hagyjuk rajta.
Vegyetek hát minél több szőlőt és szépüljetek tőle kívül-belül!