2014. szeptember 1., hétfő

Az ősz színei

   Beköszöntött a szeptember, így ideje tájékozódnunk a szezon színdivatjáról, ami idén nagy meglepetéseket okozhat.   Bevallom őszintén, hogy én sosem kedveltem igazán az őszi színeket. Valószínűleg azért, mert a szőke hajamhoz nem állnak túl jól a narancsos és a rozsdás színek. Ezért is örültem annak, hogy a hagyományos árnyalatok mellé sok új és szokatlan szín is bekerült.
Ilyen a kék és különböző változatai, mint pl.: a királykék vagy az indigókék. De mind közül a türkiz lesz a legtrendibb. A Gucci kollekciójában ez az egyik fő szín, főleg olajzölddel és okkersárgával kombinálva. Bár tőlem ezek a színpárosítások idegenek, viszont maga a türkiz alap szín lesz az őszi ruhatáramban, mert imádom! Vidám és élettel teli, ami jól jön egy borongós esős napon.


képek forrása: www.fashiongonerogue.com/gucci-fallwinter-2014-milan-fashion-week/

   A hagyományos színek közül a meleg tónusú avar színek tartják magukat. Az okkersárga, a mustárbarna, a narancs és a bordó örök divat marad ebben az évszakban.

kép forrása: http://www.womenzmag.com/

   A másik nagy kedvencem ebben a szezonban az a bronz és vele együtt a fényes anyagok térhódítása. Ezekkel a színekkel és anyagokkal bármilyen egyszerű szettet izgalmassá lehet tenni. Szerintem ez a szezon egyik Jolly Jokere!


kép forrása: www.facebook.com/michaelkors

   A barnák új életre kelnek! A Fendi divatbemutatóján láthattuk először, hogy egy outfiten belül különböző árnyalatú barnákat kombináltak össze. Ez elsőre talán furcsának hangozhat, de ha kék vagy napsárga kiegészítőkkel kombinálod, igazán különleges hatást érhetsz el. A szokásos nyomott őszi érzés helyett egy üde és vidám szettet kapsz.

kép forrása:  https://www.facebook.com/Fendi?fref=ts

kép forrása: http://indulgy.com/post/jKK97yqWn1/blue-dress


   Nagy meglepetés a palettán, a fehér megjelenése, amit az esős idők beköszöntével szinte azonnal el szoktunk hagyni. Most viszont mindenben divatos, legyen az ruha, nadrág, kabát, táska vagy bármilyen más kiegészítő.
Társai, a krémszín és a törtfehér szintén jó választás lesz az őszre. Korábban ők sem voltak valami népszerűek ebben a szezonban, amit én soha nem tudtam igazán megérteni, mert én egyszerűen élek-halok a a puha fonalból kötött törtfehér pulcsikért! Alig várom az első hűvös napokat, hogy előkaphassam őket a szekrényből.
Viseld ezeket a színeket lila kiegészítőkkel, esős napokon pedig dobd fel őket egy fekete csizmával.   A Burberry Prorsum a narancssárgát választotta a szezon vezető színének. Ezt minimalista módon feketével és fehérrel kombinálja. Egy ilyen összeállításban garantáltan nem maradsz észrevétlen.

kép forrása: http://tomandlorenzo.com/2011/07/tatlers-dont-you-know-who-i-am/

kép forrása: http://www.designer2015.com/


  Felsorolásom végére egy erőteljes és egy semleges szín maradt. Ez előbbi az izgalmas vörös, amit idén a klasszikus feketével vagy a naranccsal kombinálhatunk. Bár nekem a piros-narancs eléggé üti egymást...

kép forrása: www.facebook.com/FashionIsMyDrug

  Az utóbbi szín pedig a szürke és annak minden árnyalata. Aki ezt választja annak könnyű dolga lesz, hiszen mindegyik trendi színnel párosítható és tónusai közül mindenki megtalálhatja azt amelyik igazán jól áll neki.

kép forrása: www.facebook.com/FashionIsMyDrug

   Amint láthatjátok az idei ősz igazán színpompás lesz. Ez talán segít nekünk abban, hogy kicsit könnyedebben fogjuk fel a meleg napok elmúltát és meglássuk a szépet az őszben is.