Ugrás a fő tartalomra

Az ősz színei

   Beköszöntött a szeptember, így ideje tájékozódnunk a szezon színdivatjáról, ami idén nagy meglepetéseket okozhat.   Bevallom őszintén, hogy én sosem kedveltem igazán az őszi színeket. Valószínűleg azért, mert a szőke hajamhoz nem állnak túl jól a narancsos és a rozsdás színek. Ezért is örültem annak, hogy a hagyományos árnyalatok mellé sok új és szokatlan szín is bekerült.
Ilyen a kék és különböző változatai, mint pl.: a királykék vagy az indigókék. De mind közül a türkiz lesz a legtrendibb. A Gucci kollekciójában ez az egyik fő szín, főleg olajzölddel és okkersárgával kombinálva. Bár tőlem ezek a színpárosítások idegenek, viszont maga a türkiz alap szín lesz az őszi ruhatáramban, mert imádom! Vidám és élettel teli, ami jól jön egy borongós esős napon.


képek forrása: www.fashiongonerogue.com/gucci-fallwinter-2014-milan-fashion-week/

   A hagyományos színek közül a meleg tónusú avar színek tartják magukat. Az okkersárga, a mustárbarna, a narancs és a bordó örök divat marad ebben az évszakban.

kép forrása: http://www.womenzmag.com/

   A másik nagy kedvencem ebben a szezonban az a bronz és vele együtt a fényes anyagok térhódítása. Ezekkel a színekkel és anyagokkal bármilyen egyszerű szettet izgalmassá lehet tenni. Szerintem ez a szezon egyik Jolly Jokere!


kép forrása: www.facebook.com/michaelkors

   A barnák új életre kelnek! A Fendi divatbemutatóján láthattuk először, hogy egy outfiten belül különböző árnyalatú barnákat kombináltak össze. Ez elsőre talán furcsának hangozhat, de ha kék vagy napsárga kiegészítőkkel kombinálod, igazán különleges hatást érhetsz el. A szokásos nyomott őszi érzés helyett egy üde és vidám szettet kapsz.

kép forrása:  https://www.facebook.com/Fendi?fref=ts

kép forrása: http://indulgy.com/post/jKK97yqWn1/blue-dress


   Nagy meglepetés a palettán, a fehér megjelenése, amit az esős idők beköszöntével szinte azonnal el szoktunk hagyni. Most viszont mindenben divatos, legyen az ruha, nadrág, kabát, táska vagy bármilyen más kiegészítő.
Társai, a krémszín és a törtfehér szintén jó választás lesz az őszre. Korábban ők sem voltak valami népszerűek ebben a szezonban, amit én soha nem tudtam igazán megérteni, mert én egyszerűen élek-halok a a puha fonalból kötött törtfehér pulcsikért! Alig várom az első hűvös napokat, hogy előkaphassam őket a szekrényből.
Viseld ezeket a színeket lila kiegészítőkkel, esős napokon pedig dobd fel őket egy fekete csizmával.   A Burberry Prorsum a narancssárgát választotta a szezon vezető színének. Ezt minimalista módon feketével és fehérrel kombinálja. Egy ilyen összeállításban garantáltan nem maradsz észrevétlen.

kép forrása: http://tomandlorenzo.com/2011/07/tatlers-dont-you-know-who-i-am/

kép forrása: http://www.designer2015.com/


  Felsorolásom végére egy erőteljes és egy semleges szín maradt. Ez előbbi az izgalmas vörös, amit idén a klasszikus feketével vagy a naranccsal kombinálhatunk. Bár nekem a piros-narancs eléggé üti egymást...

kép forrása: www.facebook.com/FashionIsMyDrug

  Az utóbbi szín pedig a szürke és annak minden árnyalata. Aki ezt választja annak könnyű dolga lesz, hiszen mindegyik trendi színnel párosítható és tónusai közül mindenki megtalálhatja azt amelyik igazán jól áll neki.

kép forrása: www.facebook.com/FashionIsMyDrug

   Amint láthatjátok az idei ősz igazán színpompás lesz. Ez talán segít nekünk abban, hogy kicsit könnyedebben fogjuk fel a meleg napok elmúltát és meglássuk a szépet az őszben is.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü