A padlizsánszezon lassan véget ér, de mivel sokan kértétek a facebookon látott töltött padlizsán receptjét, ezért elkértem Anyukámtól és most megosztom veletek. Kezdőknek is ajánlom, mert nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul nagyon egészséges is.
Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
fél kg darált hús
2 paradicsom
egy kis fej vöröshagyma
sok-sok reszelt sajt
A padlizsánt jó alaposan megmossuk, félbevágjuk, kiszedjük a magvas részét és kiolajozott tepsibe fektetjük.
A darált húst pörköltesre csináljuk.Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, szórunk rá egy kis pirospaprikát, majd rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és kifehéredésig sütjük. Ezután belekanalazzuk a padlizsánokba. kockára vágott paradicsomot teszünk rájuk és mindegyiket jó vastagon megszórunk reszelt sajttal.
Ha kicsi vagy közepes méretű padlizsánokat választunk, akkor nem kell előtte párolni őket, sütőbe téve csak addig kell sütni, míg a sajt a tetején meg nem pirul.
Ha nagyobbakat, akkor öntsünk az egész alá egy kis vizet és fóliázzuk le a tepsit, így puhítsuk 6-7 percig vagy amíg szükséges és csak ezután vegyük le a fóliát és pirítsuk a sajtot.
Frissen sütve a legfinomabb! Kiadós és laktató étel és tapasztalataim szerint még a válogatós férfiak is szeretik!
Jó étvágyat hozzá!