Ugrás a fő tartalomra

Borfesztivál képekben

   Nagyon mozgalmas hétvége áll mögöttem, ami tele volt munkával, sporttal, takarítással és fesztiválozással.  A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál zseniális volt, idén is megérte kilátogatni, de a szokásinktól eltérően most sajnos csak az első napra sikerült eljutni a sok feladat miatt.
   Az árusok feltérképezése után azonnal belevetettük magunkat a borozás örömeibe. Egy üveg isteni jégbort választottunk a Sümegi és Fiai pincészet kínálatából.

   Az első korty után azonnal megértettem, hogy miért kapta az Ambrózia nevet ez a nemes nedű. Minden cseppje igazi élmény volt. Ajánlom mindenkinek aki hozzám hasonlóan az édes borokat szereti.
   Az isteni ital után pedig az isteni étel sem maradhatott el. Ilyenkor megengedek magamnak egy kis bűnözést egy jó nagy szelet kormos kenyérrel (nálunk így nevezik a sült szalonna zsírjával lecsepegtetett kenyeret), amit itt csak csurgatós kenyér néven árulnak a forgatagban.

  Idén a koncerteket is nagyon jól sikerült eltalálni, bár a "sztárfellépőkért" nem voltam oda, de rengeteg kisebb együttes volt amit imádtam hallgatni.

  Összességében megint imádtam a fesztivál minden pillanatát, a jó hangulatot, az isteni ízeket és illatokat és a hömpölygő színes forgatagot.
Jövőre folyt. köv.!Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e