2014. szeptember 3., szerda

Éld az életed!

   Mindenkinek vannak rossz napjai és olyan időszakai, amikor úgy érzi, hogy neki semmi sem sikerül. Nálam ez az időszak egy pár napnál tovább tartott. Alapjaiban véve boldogan éltem a napjaimat, ám nagyon nehezen értem el a céljaimat, ha egyáltalán elértem, sokat küzdöttem a pánikrohamokkal is, bár azt kitartó munkával sikerült eléggé visszaszorítani.  De összességében nem mentek úgy a dolgaim, ahogy én azt akartam. Nehezen barátkozóvá és bezárkozóvá váltam.  Egy ötletelős napon, amikor inspirációkat kerestem a bloghoz ráakadtam a youtube-on egy videóra, pontosabban egy teljes filmre, ami arról szól, hogy hogyan változtasd meg az életed. Gondoltam belenézek és ahogy néztem egyre jobban érdekelt, mert láttam benne a logikát és felfedeztem benne párhuzamokat a saját életemmel. Minden filmbeli állításra legalább 3-4 példát tudtam volna mondani az eddigi életemből. Teljességgel magával ragadott a dolog, így elhatároztam, hogy jobban beleásom magam a témába.
   Néhány napra rá be is szereztem Louis L. Hay: Éld az életed című könyvét. Már az első olvasásnál nagyon sokat segített nekem. Elkezdtem odafigyelni arra amit mondok, hogy csak olyan dolog hagyja el a számat amiről azt szeretném, hogy bekövetkezzen és egyetlen szóval sem becsméreltem ezután magam. Biztos vannak akik mosolyognak ezen, meg állítják, hogy ez nem jellemző rájuk, de ez sajnos nem így van. Egy átlagos ember naponta legalább 300-szor mond valamit becsmérlőt magára. Gondolj csak bele, hányszor hagyja el  a szádat vagy éppen gondolsz arra ha valami nem sikerül, hogy buta vagy, szerencsétlen vagy, ügyetlen vagy stb.stb. Ugye, hogy milyen sokszor? És ezek a kimondott vagy kimondatlan dolgok mind, mind gátolnak téged abban, hogy a jövődet jó irányba mozdítsd el.

kép forrása: plus.google.com

   Visszatérve a tapasztalataimra, miután elkezdtem ezekre figyelni, néhány nap alatt megjelentek az első, apró de pozitív jelek. Korábban nagyon sok rosszindulatú és irigy érdekemberrel találkoztam, ám hamarosan elkezdtek megtalálni az értékes emberek is. Éppen a Széchenyi fürdőben voltunk, amikor megszólított egy férfi és az edzésmódszeremről kérdezett, mert tetszett neki a kisportoltságom. Korábban ezt egy gyenge nyomulós dumának tartottam volna, de most csak mosolyogtam és kedvesen megválaszoltam a kérdését. Végül egy olyan beszélgetésbe bonyolódtunk, ahol a nyomulásról szó sem volt, viszont értékes tudást szereztem a szaunázási fortélyokkal kapcsoltban. És aznap még 2 ilyen esetem volt. Akkor már tudtam, hogy ráléptem a jó útra.   A könyv második olvasásánál már jegyzeteltem az értékes információkat, megállapításokat és a megerősítéseket és fejezetről fejezetre haladva alkalmazom őket. Addig csinálok egy megerősítést vagy gyakorlatot, amíg az a mindennapjaim szerves részévé nem válik és csak ekkor haladok tovább a következő feladatra.


kép forrása: http://editkineziologia.5mp.eu/


   Louis L. Hay-nek és módszerének köszönhetően most a dolgaim sokkal jobban alakulnak, tele vagyok pozitív energiával és még a Biovanne programjába is sikeresen bekerültem, így a munkámban is egy magasabb szintre léphettem. Pedig még csak az út elején járok


    Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki el van veszve az életben vagy változásra, jobb életre, jobb munkára vagy csak boldogságra vágyik....