2014. szeptember 23., kedd

Így gyógyítsd a felfázást!

   A felfázás igen gyakori a nők esetében, szinte mindenki átesik rajta életében legalább egyszer. Ezért télen és ősszel fokozottabban oda kell figyelnünk, hogy elkerüljük. De mi van akkor ha már megtörtént a baj? Hogyan szabadulhatunk meg a kellemetlen tünetektől?
Mai cikkemben erre ajánlok pár egyszerű gyógymódot.


    A legfontosabb, hogy igyunk sok folyadékot! Mindegy, hogy az víz vagy esetleg tea, a lényeg az, hogy sok legyen. A bő folyadék ugyanis átmossa a hólyagot és megnehezíti a baktériumok megtelepedését.    Az őszi- téli időszakban ajánlatos C -vitamint szedni, hogy ellenállóbbak legyünk, de ki gondolta volna, hogy a felfázásra is gyógyszer lehet. Ebben az estben akár napi 5000 mg is ajánlott, mert savasítja a vizeletet, ezáltal pedig megakadályozza a baktériumok szaporodását.

   Ha nem túl komoly a baj néhány alkalomnyi forró fürdő vagy melegítőpárnás melegítés könnyen megoldja a dolgot.

    De a legnagyobb fegyver ellene a gyógytea. A kamilla, a csalán, a medveszőlőlevél és a cickafark gyulladáscsökkentő hatásuknak köszönhetően hamar megbirkóznak a kialakult gyulladással, ülőfürdő formájában vagy teaként.   A sós fürdőt már nagyanyáink is használták erre a problémára. Csak tegyél 1 kg konyhasót egy kád forró (37-38 fokos) vízbe, várd meg amíg feloldódik és ülj bele 20-30 percre. Közben ne hagyd, hogy a víz kihűljön!  Ez a pár apró trükk segít majd átvészelni és elmulasztani a tüneteket, de ha lehet, próbáljátok meg inkább elkerülni a felfázást réteges öltözködéssel és a derekatok melegen tartásával!