Ugrás a fő tartalomra

Testre szabva 1.rész

   Borzasztó nehéz az embernek eligazodni a trendekben, és megtalálni azokat a ruhadarabokat, amik nem csak divatosak, de jól is állnak alkatunkhoz.  A következő néhány cikkben sorra veszem majd a leggyakoribb testalkatokat és megpróbálok néhány tippet adni ahhoz, hogy hogyan terelheted el a figyelmet a problémás testrészekről.


   Az első az alma alkat.
Jellemzője, hogy az alsótest szélesebb és kerekebb, mint a felsőtest. A hason hamar megjelennek a zsírpárnák.
Ennél a testalkatnál gyakorlatilag nincs derékvonal, ellenben a láb nagyon csinos és formás.   Itt a fő feladat, hogy a vállakra és a lábakra irányítsuk a figyelmet. Ezért mindenképpen kerülendőek a bő pólók, a magas derekú nadrágok és a puffos újjú felsőrészek, valamint tiltó listán vannak még a feltűnő mintájú felsők is.   Ezek helyett hordjunk inkább raffolt ruhákat, amik eltüntetik a párnás hasat vagy mélyebb V-kivágású felsőket, amelyek nyújtják az alakot. Ezt  a megoldást választotta Sara Ramirez is.   A mell alatti szabás is nagyon előnytelen választás, mert erősíti a testalkatot.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü