2013. április 24., szerda

Főszerepben a lábak

   Most, hogy itt a jó idő előtérbe kerülnek a télen zárt cipőben elrejtett lábaink.    Ilyenkor az ápolásukra is sokkal nagyobb gondot kell fordítanunk. Egy igénytelen repedezett sarokbőr például elég visszataszító látványt kelt. A legeslegszebben megkomponált tökéletes öltözékű nő összhatását is azonnal tönkreteszi. Azt hinnénk, hogy a lábápolás alap dolog mindenkinél, de meglepő, hogy mennyi elhanyagolt lábú ember mászkál az utcán......  Hihetetlen és elborzasztó, hogy egyesek ennyi igényességgel sem rendelkeznek.  Az alábbiakban tehát sorra vesszük a lábápolás lépéseit, hogy ezen testrészünk is bomba formában legyen a meleg napokra.   Első lépésként áztassuk be a lábainkat meleg, samponos vízbe 10 percre. A sampon ugyanis segít megpuhítani talpunk és a sarkunk bőrét.  Ezután egy habkővel dörzsöljük át mindenhol a talpunkat, nagy gondot fordítva azon részekre ahol a bőrkeményedés előfordulhat.


  Aki ennél erőseb és hatékonyabb módszerre vágyik az keverjen szódabikarbónából és citromléből egy pasztát. Ezzel kell bekenni a sarkat és néhány percig rajta hagyni. Lemosás után sokkal könnyebben el tudjuk távolítani majd az elhalt hámréteget.   Végezetül használjunk lábainkra egy kis hidratáló krémet.Most pedig jöhetnek a körmök!

Egy narancsfapálcával nyomjuk vissza óvatosan a körömbőrt és kezdhetjük is a lakkozást. Mindenkinek az egyéni ízlése dönti el, hogy milyenre festi a körmeit. Én általában vagy a kézkörmökkel megegyező színűre vagy franciára szoktam.  Ha ezt a pár lépést elvégezzük, soha nem kerülhetünk kellemetlen helyzetbe lábaink állapota miatt.