Ugrás a fő tartalomra

Főszerepben a lábak

   Most, hogy itt a jó idő előtérbe kerülnek a télen zárt cipőben elrejtett lábaink.    Ilyenkor az ápolásukra is sokkal nagyobb gondot kell fordítanunk. Egy igénytelen repedezett sarokbőr például elég visszataszító látványt kelt. A legeslegszebben megkomponált tökéletes öltözékű nő összhatását is azonnal tönkreteszi. Azt hinnénk, hogy a lábápolás alap dolog mindenkinél, de meglepő, hogy mennyi elhanyagolt lábú ember mászkál az utcán......  Hihetetlen és elborzasztó, hogy egyesek ennyi igényességgel sem rendelkeznek.  Az alábbiakban tehát sorra vesszük a lábápolás lépéseit, hogy ezen testrészünk is bomba formában legyen a meleg napokra.   Első lépésként áztassuk be a lábainkat meleg, samponos vízbe 10 percre. A sampon ugyanis segít megpuhítani talpunk és a sarkunk bőrét.  Ezután egy habkővel dörzsöljük át mindenhol a talpunkat, nagy gondot fordítva azon részekre ahol a bőrkeményedés előfordulhat.


  Aki ennél erőseb és hatékonyabb módszerre vágyik az keverjen szódabikarbónából és citromléből egy pasztát. Ezzel kell bekenni a sarkat és néhány percig rajta hagyni. Lemosás után sokkal könnyebben el tudjuk távolítani majd az elhalt hámréteget.   Végezetül használjunk lábainkra egy kis hidratáló krémet.Most pedig jöhetnek a körmök!

Egy narancsfapálcával nyomjuk vissza óvatosan a körömbőrt és kezdhetjük is a lakkozást. Mindenkinek az egyéni ízlése dönti el, hogy milyenre festi a körmeit. Én általában vagy a kézkörmökkel megegyező színűre vagy franciára szoktam.  Ha ezt a pár lépést elvégezzük, soha nem kerülhetünk kellemetlen helyzetbe lábaink állapota miatt.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e