2013. április 8., hétfő

Különleges recept: Pupusas

  Imádom a gasztronómiát. Nagyon szeretek sütni, főzni és új recepteket valamint különböző országok nemzeti ételeit kipróbálni.



  Ezért most egy új különleges receptet szeretnék megosztani veletek, ez pedig a pupusas.  Ez El Salvador nemzeti étele. Eredetileg búzalisztből készül, de én felcseréltem a hagyományos lisztre. Így is nagyon finom, érdemes kipróbálni.





  Nem kell hozzá nagy tudás, szerintem bárki könnyen el tudja készíteni.

Mi is kell hozzá?
A tésztához 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 50 ml olaj, 120 ml víz

A töltelékhez 2 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt sajt, tetszés szerinti mennyiségű apróra vágott sonka vagy bacon, 1 kaliforniai paprika, apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma és egy csipet só.



A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Ezután hagyni kell egy picit pihenni, kb. addig amíg a tölteléket elkészítjük.
   A sajtot lereszeljük és hozzáadjuk a tejfölhöz a többi apróra vágott hozzávalóval együtt.

   A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, ezeket kicsit kinyújtjuk és mindegyik közepére teszünk egy púpozott evőkanálnyit a töltelékből, majd a széleit összecsípjük, kicsit kilapítjuk és teflon serpenyőben (olaj nélkül) mindkét oldalát megsütjük.




Tálaláskor kínálhatjuk különböző salsa szószokkal vagy  friss salátával.




Jó étvágyat hozzá!