Imádom a gasztronómiát. Nagyon szeretek sütni, főzni és új recepteket valamint különböző országok nemzeti ételeit kipróbálni.
Ezért most egy új különleges receptet szeretnék megosztani veletek, ez pedig a pupusas. Ez El Salvador nemzeti étele. Eredetileg búzalisztből készül, de én felcseréltem a hagyományos lisztre. Így is nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Nem kell hozzá nagy tudás, szerintem bárki könnyen el tudja készíteni.
Mi is kell hozzá?
A tésztához 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 50 ml olaj, 120 ml víz
A töltelékhez 2 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt sajt, tetszés szerinti mennyiségű apróra vágott sonka vagy bacon, 1 kaliforniai paprika, apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma és egy csipet só.
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Ezután hagyni kell egy picit pihenni, kb. addig amíg a tölteléket elkészítjük.
A sajtot lereszeljük és hozzáadjuk a tejfölhöz a többi apróra vágott hozzávalóval együtt.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, ezeket kicsit kinyújtjuk és mindegyik közepére teszünk egy púpozott evőkanálnyit a töltelékből, majd a széleit összecsípjük, kicsit kilapítjuk és teflon serpenyőben (olaj nélkül) mindkét oldalát megsütjük.
Tálaláskor kínálhatjuk különböző salsa szószokkal vagy friss salátával.
Jó étvágyat hozzá!
Ezért most egy új különleges receptet szeretnék megosztani veletek, ez pedig a pupusas. Ez El Salvador nemzeti étele. Eredetileg búzalisztből készül, de én felcseréltem a hagyományos lisztre. Így is nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Nem kell hozzá nagy tudás, szerintem bárki könnyen el tudja készíteni.
Mi is kell hozzá?
A tésztához 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 50 ml olaj, 120 ml víz
A töltelékhez 2 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt sajt, tetszés szerinti mennyiségű apróra vágott sonka vagy bacon, 1 kaliforniai paprika, apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma és egy csipet só.
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Ezután hagyni kell egy picit pihenni, kb. addig amíg a tölteléket elkészítjük.
A sajtot lereszeljük és hozzáadjuk a tejfölhöz a többi apróra vágott hozzávalóval együtt.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, ezeket kicsit kinyújtjuk és mindegyik közepére teszünk egy púpozott evőkanálnyit a töltelékből, majd a széleit összecsípjük, kicsit kilapítjuk és teflon serpenyőben (olaj nélkül) mindkét oldalát megsütjük.
Tálaláskor kínálhatjuk különböző salsa szószokkal vagy friss salátával.
Jó étvágyat hozzá!