2013. április 25., csütörtök

Örök divatok

   Ismét Coco Chanel híres mondatával kezdeném, miszerint " A divat változik, a stílus örök".  E mondatból kiindulva összegyűjtöttem pár olyan ruhadarabot és kiegészítőt, ami 10 évvel ezelőtt és most is megállja a helyét és jelen kell hogy legyen egy nő ruhatárában.
Íme hát az örök divatok:

1. Little black dress

   Sokszor fordul elő, hogy bajban vagyunk, amikor egy különlegesebb alkalomra kell ruhát választanunk. Ilyenkor kell előkapni a szekrényből a kis feketét. Ezzel sosem nyúlhatunk mellé, legyen az ünnepi vacsora vagy színházi előadás.


2. Gyöngy ékszerek

  A kis fekete ruha tökéletes kiegészítője a nagy fehér gyöngyökből készült ékszerszett. Minden elegáns alkalomra megfelelő választás. Visszafogott, mégis figyelemfelkeltő és kiemeli viselője szépségét.  Ez az egyik legfontosabb alapdarabja egy nő kincses ládikájának

3. Hátul csíkos fekete harisnya

  Ez is egy igazán kifinomult kiegészítő, az előzőkhöz hasonlóan különlegesebb alkalmakra. Múltja igen régre tekint vissza. Már Audrey Hepburn, az igazi nő megtestesítője és más nagy színészóriások is viselték és teremtettek vele stílust.4. Farmer

  Biztosan mindenki rendelkezik egy két farmernadrággal vagy egyéb hasonló anyagból készült ruhadarabbal. , így ezt már senkinek sem kell bemutatni. Egy örök darab tehát már mindenkinek lapul a gardróbjában.5. Leopárd minta

  Bár sokan támadják, nekem mégis az egyik legkedvesebb mintám. Évtizedek óta a szexi, vadmacskás nők jelképe. Hétköznapra és feketével kombinálva különlegesebb alkalmakra is telitalálat.
6. Garbó

  A Greta Garbóról elnevezett darab is méltán kap helyet a listán. Ha akarjuk lehet elegáns, vagy sportos vagy szimpla hétköznapi. Egy igazi kaméleon.
7. Blézer

   Régebben főként a munkahelyeken hordták, de viselése mára kiszivárgott az utcára is. Én nagyon szívesen viselem a hétköznapokban is. Nagyon jól mutat farmerral vagy térd alá érő szoknyával is és mindig divatos.
8. A magassarkú

  És listám legvégén, a legrégibb örök darab a magassarkú cipő. Hosszú, hosszú évek óta a nők kedvenc lábbelije. Még most is magasan vezet, pedig sajnos a kényelmes lányok száma egyre jobban nő.
A formája vagy a színe folyton változik, de a lényeg a sarok, ami mindíg megmarad......