2013. április 10., szerda

5 sminkbaki

   Nem csak az öltözködés terén követhetünk el hibákat. A sminkbakik is épp oly gyakoriak, mint a rosszul megválasztott ruhadarabok.

  Az alábbiakban összegyűjtöttem a leggyakoribb hibákat, amiket érdemes elkerülni, ha nem akarsz bohócként kinézni.1. Rosszul megválasztott alapozó

   Ez az egyik leggyakoribb hiba, ami szinte minden nap szembe jön velem az utcán. A nők többsége ugyanis úgy véli, hogy a tél alatt lesápadt bőrükre jól jönne egy kis szín és ezért azonnal egy sötétebb alapozóhoz nyúlnak. Ez viszont a sápadt bőrön borzasztóan mutat, ráadásul súlyosbítja a helyzetet, ha a nyakukra nem tesznek belőle. Így úgy néznek ki mintha a fejüket valaki más testéről kölcsönözték volna.
Ezért olyan fontos, hogy az alapozó vásárlásakor a lehető legkörültekintőbben járjunk el. A színt teszteljük a kézfejünk, mert itt a leghasonlóbb a bőrünk színe az arcunkéhoz. Illetve az alapozó felvitelekor figyeljünk a vonalak pontos eldolgozására.( erről egy későbbi cikkben részletesen írok majd)
2. Az önbarnító

   Az önbarnító helytelen használata is igen gyakori hiba, aminek következtében csúnyán foltossá válhat az arcunk. Itt nagyon figyelni kell az egyenletes felvitelre, bár a kopás miatt így sem biztos, hogy elkerülhetjük a foltokat. Ezért szerintem a legjobb ha nem is használjuk. Inkább válasszuk a szoláriumot, mert sokkal kevésbé rizikós és gyönyörű egyenletes bőrszínt biztosít.3.Túlzásba vitt pirosító

   Én nem szeretem igazán, ezért soha nem is használok pirosítót. Ám van aki nagyon szereti és ezért hajlamos túlzásba esni vele. A lényeg, hogy ne használjunk nagyon erős pirosas árnyalatokat, hacsak nem akarunk úgy kinézni, mint Miss Röfi.
Válasszuk inkább a korall és a barackos árnyalatokat, ezek üdévé teszik a megjelenésed. De ebből is csak leheletnyit használjunk.
4. A repedezett ajak és a rúzs

   Számos esetben látom és hihetetlenül meglepőnek és igénytelennek tartom, ha a cserepes és repedezett ajkakra rúzst tesznek.
Rúzsozás előtt, főleg az erőteljes színeknél, mindenképpen radírozz! Hideg és szeles időben ez különösen érvényes!
5. Szemöldök probléma

   Szerintem nincs szebb az ember saját gyönyörűen formára szedett szemöldökénél. Bár tudom, hogy sokan szavaznak a tetovált szemöldökre is. Amivel nincs is igazán baj, ha jó, de abból én még igen kevés jót láttam.
Sokan hajlamosak borzasztóan eltúlozni ezt a szemöldök kérdést és nagyon durva "csodálkozó" szemöldököt tetováltatni.
A rajzolt szemöldökről meg inkább nem is beszélek, mert az az igazán gáz......
Összességében egyetlen egy szabályt kellene megtanulnunk, ami megvédene minket ezektől a hibáktól: A kevesebb néha több......