2013. április 11., csütörtök

Borozzunk stílusosan

   A borozáshoz alapvetően elég egy palack bor, néhány pohár és jó társaság. Ám a megfelelő kellékekkel az élmény még tovább fokozható.  Nem arról kell szólni a dolognak, hogy minél hamarabb megigyuk az üveg tartalmát. Éppen ellenkezőleg! A lényeg, hogy minél lassabban, minden cseppjét kiélvezve fogyasszuk el e nemes italt.
  Az első lépés az, hogy az adott bort a megfelelő hőmérsékleten fogyasszuk. Ez általában fel van tüntetve az üvegen. Ha betartjuk a hőmérsékletet, teljesen más ízélményben lesz részünk mint eddig. Ilyenkor ugyanis kiérezhetjük az összes különleges mellékízt is.
 Kibontás után a fehér borok azonnal a poharakba kerülhetnek, ám a vöröseket érdemes egy kicsit szellőztetni, hogy egy kis oxigénhez jusson. Így sokkal finomabb lesz.
   Érdemes egy kis nasit is bekészíteni mellé. Én egy kis sajttálat szoktam készíteni ilyen estékre, egy kis szőlővel, dióval és különleges fekete erdei vagy pármai sonkával megbolondítva.  Ha pedig nem vagytok nagy borszakértők és nincs tippetek, hogy az üzletben melyiket is válasszátok, akkor ajánlom  a BB arany 7 sorzatát, az arany cuvéet és arany roset. Mindkettő nagyon finom édes bor.
A rosenál ha nagyon figyeled az illatát és az ízét, akkor felfedezhetsz benne némi epres, málnás illatot és utóízt. Hihetetlenül isteni. Én beleszerettem...

Légrádi Alexandra (@premium_barbie) által megosztott bejegyzés,


Próbáljátok ki bátran a tippeket, ahhoz, hogy megtudjátok, mekkora ízélmény is tud lenni a borozás.