Ugrás a fő tartalomra

Borozzunk stílusosan

   A borozáshoz alapvetően elég egy palack bor, néhány pohár és jó társaság. Ám a megfelelő kellékekkel az élmény még tovább fokozható.  Nem arról kell szólni a dolognak, hogy minél hamarabb megigyuk az üveg tartalmát. Éppen ellenkezőleg! A lényeg, hogy minél lassabban, minden cseppjét kiélvezve fogyasszuk el e nemes italt.
  Az első lépés az, hogy az adott bort a megfelelő hőmérsékleten fogyasszuk. Ez általában fel van tüntetve az üvegen. Ha betartjuk a hőmérsékletet, teljesen más ízélményben lesz részünk mint eddig. Ilyenkor ugyanis kiérezhetjük az összes különleges mellékízt is.
 Kibontás után a fehér borok azonnal a poharakba kerülhetnek, ám a vöröseket érdemes egy kicsit szellőztetni, hogy egy kis oxigénhez jusson. Így sokkal finomabb lesz.
   Érdemes egy kis nasit is bekészíteni mellé. Én egy kis sajttálat szoktam készíteni ilyen estékre, egy kis szőlővel, dióval és különleges fekete erdei vagy pármai sonkával megbolondítva.  Ha pedig nem vagytok nagy borszakértők és nincs tippetek, hogy az üzletben melyiket is válasszátok, akkor ajánlom  a BB arany 7 sorzatát, az arany cuvéet és arany roset. Mindkettő nagyon finom édes bor.
A rosenál ha nagyon figyeled az illatát és az ízét, akkor felfedezhetsz benne némi epres, málnás illatot és utóízt. Hihetetlenül isteni. Én beleszerettem...

Légrádi Alexandra (@premium_barbie) által megosztott bejegyzés,


Próbáljátok ki bátran a tippeket, ahhoz, hogy megtudjátok, mekkora ízélmény is tud lenni a borozás.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e