2014. december 22., hétfő

Ünnepi saláta Abonettel

   Amióta odafigyelek az étrendemre csak különleges alkalmakkor eszem kenyeret vagy pékárút. A hétköznapokban pedig Abonettel helyettesítem ezeket a cseppet sem karcsúságbarát termékeket.
Eleinte bizonyos ételek mellé fura volt, de már annyira megszerettem, hogy el sem tudnék képzelni mondjuk egy jó vagdalthúst úgy, hogy nem eszem mellé a kedvenc pizzás Abonettemet.
Éppen ezért igyekszem minél több ételbe beleépíteni.


Ma is egy ilyen receptet hoztam nektek. Elsőre talán kicsit szokatlan lehet hallani az Abonettes salátát, de ha megkóstoljátok azonnal bele fogtok szeretni.

Hozzávalók:

1 nagy pohár tejföl
1 kis tubus majonéz
Franciasaláta zöldségkeverék
1-2 főtt tojás

2-3 szelet tetszőleges ízű Abonett
2 szelet alma

A tejfölt egy tálba teszem és ízlés szerint adok hozzá majonézt és sót. A franciasaláta alapra vizet öntök és 2 percre a mikróba teszem. Ha letelt az idő leöntöm róla a levet és a zöldséget a tejfölös alapba keverem. Hozzáadom még a kockára vágott almát és a felszeletelt főtt tojást, majd jó alaposan összekeverem.
1 órát állni hagyom a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek. Az Abonettet apróra töröm és csak tálaláskor adom a salátához, mert nem szeretem, ha nagyon megszívja magát a tejföllel és elázik.
Remélem nektek is legalább annyira ízleni fog, mint nekem. Jó étvágyat hozzá!