Ugrás a fő tartalomra

Diy kandalló

   Aki ügyes volt és ránézett már a facebook oldalra, az látta, hogy kitetettem egy videót a házi készítésű kandallómról.
Amikor először megláttam ezt az ötletet azonnal eldöntöttem, hogy meg fogom csinálni. Aztán míg én az alapanyagok után kajtattam annyian osztottátok meg az alapképet, hogy elment a kedvem tőle. Nem akartam olyasmiről írni amivel tucatszámra találkozom a facebookon. De a párom annyira beleszeretett az ötletbe, hogy csak rábeszélt.
Utólag nem is bánom, hogy belefogtunk ebbe a projektbe, mert mint ahogy menet közben kiderült, nem is olyan egyszerű egy ilyet összehozni. Rengeteg előre nem látott gond akadt - ami szerencsére a vidiben nem olyan észrevehető - de mivel szembesültem ezekkel, jobb tanácsokat is tudok adni az elkészítéshez, hogy Ti ne essetek bele ugyanazokba a csapdákba.

Akkor vágjunk is bele!

Az elkészítéshez szükség van 3  vagy 5 egyforma méretű kartondobozra, széles ragasztószalagra, tapéta ragasztóra, ecsetre és tégla mintás tapétára. Na meg sok-sok dekorációra :)


Először méretre vágjuk a dobozokat, ha szükséges. Nekünk kellett, mert túl magasak voltak az elképzelt helyre.


Ezután fogjuk a széles ragasztót és jó szorosan összeragasztjuk az elemeket. Ehhez érdemes segítséget kérni, mert egyedül nem fogjuk tudni hézagmentesen összeilleszteni őket. Nekem legalábbis ragasztás közben többször elcsúsztak az elemek, szóval kell, hogy valaki összefogja őket.
A téglamintához a legjobb ha a tapétát választjuk, mert szerintem ettől lesz a legélethűbb. Akinek ez a megoldás nem tetszik, az fel is festheti ezt a textúrát.
Ehhez be kell vonnia fehér papírral az elemeket, majd berajzolni és kifesteni a téglákat.

A tapétázásnál a tökéletes tapadás érdekében a dobozokat és a tapétát is kenjük le ragasztóval, majd gondosan simítsuk le, hogy ne keletkezzenek levegőbuborékok. Nekünk sajnos ennek ellenére is nehezen ragadtak meg a szélek, szóval a biztonság kedvéért rásegítettünk egy kis celluxszal is.


A  kandalló tetejét még borítsuk be fehér, A3-as lapokkal és aztán jöhet is a dekorálás.


Kicsit hosszadalmas ez a folyamat. de a végeredményt mindenki imádni fogja. Én annyira beleszerettem, hogy azon gondolkozom, hogy örökre itt marad a szobában, maximum nyáron leveszem róla az ünnepi dekort.


Sok sikert az elkészítéséhez és ha bármi kérdésetek lenne forduljatok nyugodtan hozzám!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü