Ugrás a fő tartalomra

Diy karácsonyfadísz

  Imádom ha a karácsonyfán saját készítésű díszek lógnak. Sokkal személyesebbé és egyedibbé tudják tenni a fát.  Számomra sokkal értékesebbek azok a dekorációk amiket a saját kezemmel készítettem, beletéve szívem minden szeretetét, mint az olyanok, amiket sok ezer forintért veszek egy aktuálisan nagyon trendi üzletben.
Persze nekem is vannak vásárolt díszeim, de igyekszem minél többet én magam elkészíteni.
Éppen ezért ma egy nagyon olcsó és egyszerű karácsonyfadísz ötletet hoztam nektek.


Csak vékony szalagokra, nagy fehér gyöngyökre, egy kis cérnára és egy tűre van szükség hozzá.

A szalagokból 40 centis darabokat vágunk.


A tűbe befűzzük a cérnát és egyből fel is húzunk rá egy gyöngyöt,majd felszúrjuk a szalag végét is.

   Ezután jön egy újabb gyöngy,

majd ismét a szalag, amit úgy szúrunk fel, hogy egy nagyobb hullámvonalat mintázzon.Ismét gyöngy jön, aztán hullámvonal és így tovább. A hullámvonalak viszont minden alkalommal kisebbek kell hogy legyenek, így látszik majd rendesen a fenyőfa formája. A végén mindenképpen gyönggyel kell befejezni.
 A maradék cérnára pedig kössünk görcsöt, hogy akasztója is legyen a díszünknek.


Én több színből is elkészítettem és nem csak a fára kerül majd belőle. A lakásdekorációban és a csomagolásban is helyet kap majd ez a fenyőfás motívum.


Kellemes készülődést és sok sikert az alkotáshoz!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e