Ugrás a fő tartalomra

Újra itt

  Sziasztok Szépségek!

Amint azt gondolom észrevettétek engedélyeztem magamnak pár nap pihenőt a blogolás alól, ám mától ismét itt vagyok, hogy újabb hasznos bejegyzéseket oszthassak meg veletek.
Jól esett ez a pár nap lazítás, mert az elmúlt időszakban elég túlterhelt voltam és előreláthatólag a január is sok munkával fog indulni.

Az év hátralévő részét még itthon töltöm családi körben. aztán január első napján indulok is vissza Budapestre, hogy feltöltődve vessem bele magam a 2015-ös évbe.


A karácsonyom fantasztikusan telt. Évek óta először sikerült összehozni azt, hogy december 24.-én este a párom is itt lehessen velünk és közösen bonthassuk fel az ajándékokat a család többi tagjával.
Nekem ez jelenti az igazi megnyugvást. Ilyenkor minden szerettem itt van körülöttem, nem kell aggódni, hogy vajon mindenki jól van e, nem kell honvágyat vagy épp sajgó fájdalmat éreznem azért, mert valaki nincs velem.Ha itthon vagyok a szerelmem hiányzik, ha Budapesten vagyok akkor a családom hiányzik és ez az érzés, ha nem vigyázok szépen lassan felőrli a lelkemet. Éppen ezért szükség van olyan alkalmakra amikor mindenki egy helyen van, hogy végre én is megnyugodhassak.
Ez a pár nap nekem mindennél többet ér.


Az evéssel igyekeztem vigyázni, de nagyon nehéz ellenállni az isteni falatoknak.  Este 6 után már nem igazán ettem, maximum egy kis gyümölcsöt és próbáltam arra is figyelni, hogy a napi 1,5 -2 literes víz adagom meglegyen. A sporttal viszont bevallom őszintén, hogy nem állok valami jól ezekben a napokban.  Karácsony előtt a szokásosnál is intenzívebben edzettem, de az ünnep alatt nem erőltettem a cardiot. A lépésszámomra azonban a szokásosnál is jobban ügyeltem. Esti sétákkal és az unokahúgommal való végkimerülésig tartó bújócska és fogócska párbajokkal igyekeztem elérni az egészséges, napi 10000 lépést.
Ajándékok terén a Jézuska igen bőkezű volt velem. Rengeteg hasznos dolgot kaptam, többek között egy új laptopot is, így ezt a bejegyzésemet már az új "munkatársamon" pötyöghetem be.

A facebook oldalt azért igyekeztem naprakészen tartani, valamint az instagramra is töltöttem fel pár hangulatképet, hogy teljesebb képet kapjatok arról, hogyan is telt nálunk az ünnep.

Remélem nektek is boldog és szeretetteljes volt a  karácsony!


A szilvesztert én teljesen bulimentesre tervezem, hiszen elsején reggel korán kelek, de hamarosan hozok pár isteni smink és receptötletet, amikkel izgalmassá tehetitek a saját  év végi partitokat!
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü