2014. december 10., szerda

Karácsonyi ajándékötletek

    Egyre jobban közeledik a szeretet ünnepe és minél kevesebb az időnk annál idegesebbek leszünk az előttünk tornyosuló, még el nem végzett feladatok listája miatt.
A legnagyobb fejfájást talán az ajándékok beszerzése okozza mindenkinek. Feszülten jövünk- megyünk egyik üzletből a másikba, hogy aztán az utolsó percben, pánikból megvegyünk valami olyat, amire az illetőnek biztosan semmi szüksége nincs.
    Ezért aztán, aki igazán okos akar lenni, az már október környékén elkezdi figyelni a kínálatot, hogy valami igazán hasznossal lephesse meg a szeretteit karácsonykor.    Ez egy nagy jó és működő taktika. Korábban én is e szerint szereztem be az ajándékokat, ám mára kicsit megváltozott a látásmódom.
Már jobban szeretek saját, szívvel lélekkel készült meglepetéseket adni, mint egy darab, személytelen "műanyagot". Egy általunk készített dologgal sokkal jobban ki tudjuk mutatni a másik fél iránti érzelmünket és számára is sokkal kedvesebb lesz ez az ajándék, mint előtte bármi más.

    Itt a blogon, számos diy ötletet találtok és rengeteggel készülök még karácsonyig, ezért ha nincs ötletetek érdemes átnézni őket.

 Önthettek például gyertyát, akár előre megvásárolt, akár maradék viaszból vagy hasonló módszerrel akár szappant is. Csak valami különleges forma kell hozzájuk és kezdődhet is az alkotás. Illatosíthatjátok, dekorálhatjátok csillámmal, szárított virágokkal vagy karácsonyi motívumokkal mindkettőt.
Ha engeded szárnyalni a fantáziádat igazán különleges darabok is születhetnek.


kép forrása: http://artandcraftsideas.info/howtomakecandle/how-to-make-scar-wax/


    Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az édességek ajándékozása is. Főleg a csatos üvegekbe rétegzett változat hódít. Tehettek bele különböző cukorkákat vagy valamilyen ital alapanyagait is. A kakaóhoz például cukrot, kakaóport és pillecukrot kell rétegezni, a forró csokihoz forró csoki port, csokidarabokat és pillecukrot.
Ha pedig egy édesszájú férfinak adjuk, akkor mellékeljünk hozzá egy kis alkoholt is.

    A saját bonbonok gyártása sem túl nehéz. Szemenként, ízlésesen becsomagolva felnőtt és gyerek egyaránt örömét lelheti benne.
Hamarosan érkezem is nektek egy ilyen recepttel!


kép forrása: http://www.tasteofhome.com/recipes/easy-chocolate-truffles


    A teázás szerelmeseinek válogassunk össze egy csomagot az ehhez való kellékekből. A bögrét pedig dekoráljuk a hobbiboltokban könnyen beszerezhető porcelántollal vagy üvegfestékkel.
    Húgicáknak, nővéreknek, barátnőknek készíthettek csini ékszerdobozokat decoupage technikával.
    De egy közös élményekből összeállított fotóalbum is nagyon nagy örömet tud okozni bárkinek.


    Amint látjátok rengeteg a lehetőség szívet melengető ajándékokból. Ezek az édes apróságok sem készülnek el több idő alatt, mint amennyit amúgy is elmászkálnál a plázában azon gondolkodva, hogy kinek mit vegyél. Ráadásul nagyobb örömet is okoznak....