Ugrás a fő tartalomra

Karácsonyi ajándékötletek

    Egyre jobban közeledik a szeretet ünnepe és minél kevesebb az időnk annál idegesebbek leszünk az előttünk tornyosuló, még el nem végzett feladatok listája miatt.
A legnagyobb fejfájást talán az ajándékok beszerzése okozza mindenkinek. Feszülten jövünk- megyünk egyik üzletből a másikba, hogy aztán az utolsó percben, pánikból megvegyünk valami olyat, amire az illetőnek biztosan semmi szüksége nincs.
    Ezért aztán, aki igazán okos akar lenni, az már október környékén elkezdi figyelni a kínálatot, hogy valami igazán hasznossal lephesse meg a szeretteit karácsonykor.    Ez egy nagy jó és működő taktika. Korábban én is e szerint szereztem be az ajándékokat, ám mára kicsit megváltozott a látásmódom.
Már jobban szeretek saját, szívvel lélekkel készült meglepetéseket adni, mint egy darab, személytelen "műanyagot". Egy általunk készített dologgal sokkal jobban ki tudjuk mutatni a másik fél iránti érzelmünket és számára is sokkal kedvesebb lesz ez az ajándék, mint előtte bármi más.

    Itt a blogon, számos diy ötletet találtok és rengeteggel készülök még karácsonyig, ezért ha nincs ötletetek érdemes átnézni őket.

 Önthettek például gyertyát, akár előre megvásárolt, akár maradék viaszból vagy hasonló módszerrel akár szappant is. Csak valami különleges forma kell hozzájuk és kezdődhet is az alkotás. Illatosíthatjátok, dekorálhatjátok csillámmal, szárított virágokkal vagy karácsonyi motívumokkal mindkettőt.
Ha engeded szárnyalni a fantáziádat igazán különleges darabok is születhetnek.


kép forrása: http://artandcraftsideas.info/howtomakecandle/how-to-make-scar-wax/


    Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az édességek ajándékozása is. Főleg a csatos üvegekbe rétegzett változat hódít. Tehettek bele különböző cukorkákat vagy valamilyen ital alapanyagait is. A kakaóhoz például cukrot, kakaóport és pillecukrot kell rétegezni, a forró csokihoz forró csoki port, csokidarabokat és pillecukrot.
Ha pedig egy édesszájú férfinak adjuk, akkor mellékeljünk hozzá egy kis alkoholt is.

    A saját bonbonok gyártása sem túl nehéz. Szemenként, ízlésesen becsomagolva felnőtt és gyerek egyaránt örömét lelheti benne.
Hamarosan érkezem is nektek egy ilyen recepttel!


kép forrása: http://www.tasteofhome.com/recipes/easy-chocolate-truffles


    A teázás szerelmeseinek válogassunk össze egy csomagot az ehhez való kellékekből. A bögrét pedig dekoráljuk a hobbiboltokban könnyen beszerezhető porcelántollal vagy üvegfestékkel.
    Húgicáknak, nővéreknek, barátnőknek készíthettek csini ékszerdobozokat decoupage technikával.
    De egy közös élményekből összeállított fotóalbum is nagyon nagy örömet tud okozni bárkinek.


    Amint látjátok rengeteg a lehetőség szívet melengető ajándékokból. Ezek az édes apróságok sem készülnek el több idő alatt, mint amennyit amúgy is elmászkálnál a plázában azon gondolkodva, hogy kinek mit vegyél. Ráadásul nagyobb örömet is okoznak....Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü