Ugrás a fő tartalomra

Karácsonyi ajtódísz

    A mai az első karácsonyi barkácsbejegyzésem. Kicsit sokat vártam vele, de nem akartam már november elején belekezdeni, nehogy elfogyjanak az ötleteim a nagy nap előtt. Mától viszont gyakran fogok megosztani veletek ünnepi barkácsötleteket, recepteket, körmöket és sminkeket.


   Most egy gyönyörű ajtódísz elkészítésével fogjuk kezdeni a sort, amelyet biztosan sokat láttatok már az üzletek polcain.

  Nekem mindig nagyon tetszettek, de az ára miatt legtöbbször lebeszéltem magam róla. Egyszer  aztán utánajártam, hogy mennyibe kerülne ha saját kezűleg készíteném el. Mondanom sem kell, hogy a bolti árnál 2-3 ezer forinttal kisebb összeg jött ki. Szóval érdemes nekiállni és megcsinálni otthon. Ne rettentsen el senkit, hogy ránézésre nem tűnik egyszerűnek, mert a látszat csal. Rövid idő alatt elkészíthető és még túl nagy kézügyességet sem igényel.


   Szükség lesz hozzá egy tetszőleges méretű hungarocell vagy műanyag koszorúalapra (barkácsboltokban könnyen beszerezhető), ragasztópisztolyra, egy darab színes szalagra és rengeteg műanyag vagy üveggömbre.
Először a koszorúalap külsejére ragasztjuk fel a gömböket.

Majd hozzálátunk a belső oldalhoz is.


  Végül a középső részt is kitöltjük csillogó ünnepi gömbökkel.

  Ezután felkötjük rá a szalagot és mehet is az ajtóra.
  Ha viszont kihagyjuk a szalagot és szúrunk az alapba 4 gyertyát, kész is a csodás adventi koszorú!
Bármelyik megoldást is választjuk, mindenképpen egy egyedi dekorációt kapunk, ami ragyogásával elemi majd az ünnep fényét.

Jó alkotást mindenkinek!Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü