2014. november 22., szombat

Karácsonyi ajtódísz

    A mai az első karácsonyi barkácsbejegyzésem. Kicsit sokat vártam vele, de nem akartam már november elején belekezdeni, nehogy elfogyjanak az ötleteim a nagy nap előtt. Mától viszont gyakran fogok megosztani veletek ünnepi barkácsötleteket, recepteket, körmöket és sminkeket.


   Most egy gyönyörű ajtódísz elkészítésével fogjuk kezdeni a sort, amelyet biztosan sokat láttatok már az üzletek polcain.

  Nekem mindig nagyon tetszettek, de az ára miatt legtöbbször lebeszéltem magam róla. Egyszer  aztán utánajártam, hogy mennyibe kerülne ha saját kezűleg készíteném el. Mondanom sem kell, hogy a bolti árnál 2-3 ezer forinttal kisebb összeg jött ki. Szóval érdemes nekiállni és megcsinálni otthon. Ne rettentsen el senkit, hogy ránézésre nem tűnik egyszerűnek, mert a látszat csal. Rövid idő alatt elkészíthető és még túl nagy kézügyességet sem igényel.


   Szükség lesz hozzá egy tetszőleges méretű hungarocell vagy műanyag koszorúalapra (barkácsboltokban könnyen beszerezhető), ragasztópisztolyra, egy darab színes szalagra és rengeteg műanyag vagy üveggömbre.
Először a koszorúalap külsejére ragasztjuk fel a gömböket.

Majd hozzálátunk a belső oldalhoz is.


  Végül a középső részt is kitöltjük csillogó ünnepi gömbökkel.

  Ezután felkötjük rá a szalagot és mehet is az ajtóra.
  Ha viszont kihagyjuk a szalagot és szúrunk az alapba 4 gyertyát, kész is a csodás adventi koszorú!
Bármelyik megoldást is választjuk, mindenképpen egy egyedi dekorációt kapunk, ami ragyogásával elemi majd az ünnep fényét.

Jó alkotást mindenkinek!