Ugrás a fő tartalomra

Karácsonyi ajtódísz

    A mai az első karácsonyi barkácsbejegyzésem. Kicsit sokat vártam vele, de nem akartam már november elején belekezdeni, nehogy elfogyjanak az ötleteim a nagy nap előtt. Mától viszont gyakran fogok megosztani veletek ünnepi barkácsötleteket, recepteket, körmöket és sminkeket.


   Most egy gyönyörű ajtódísz elkészítésével fogjuk kezdeni a sort, amelyet biztosan sokat láttatok már az üzletek polcain.

  Nekem mindig nagyon tetszettek, de az ára miatt legtöbbször lebeszéltem magam róla. Egyszer  aztán utánajártam, hogy mennyibe kerülne ha saját kezűleg készíteném el. Mondanom sem kell, hogy a bolti árnál 2-3 ezer forinttal kisebb összeg jött ki. Szóval érdemes nekiállni és megcsinálni otthon. Ne rettentsen el senkit, hogy ránézésre nem tűnik egyszerűnek, mert a látszat csal. Rövid idő alatt elkészíthető és még túl nagy kézügyességet sem igényel.


   Szükség lesz hozzá egy tetszőleges méretű hungarocell vagy műanyag koszorúalapra (barkácsboltokban könnyen beszerezhető), ragasztópisztolyra, egy darab színes szalagra és rengeteg műanyag vagy üveggömbre.
Először a koszorúalap külsejére ragasztjuk fel a gömböket.

Majd hozzálátunk a belső oldalhoz is.


  Végül a középső részt is kitöltjük csillogó ünnepi gömbökkel.

  Ezután felkötjük rá a szalagot és mehet is az ajtóra.
  Ha viszont kihagyjuk a szalagot és szúrunk az alapba 4 gyertyát, kész is a csodás adventi koszorú!
Bármelyik megoldást is választjuk, mindenképpen egy egyedi dekorációt kapunk, ami ragyogásával elemi majd az ünnep fényét.

Jó alkotást mindenkinek!Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e