Ugrás a fő tartalomra

Inspirációk az adventi koszorúhoz

   Ugye mindenki tudja, hogy ma kell meggyújtani az adventi koszorú első gyertyáját? Négy hét múlva pedig elérkezik a csodák éjszakája, amikor minden megtörténhet, csak hinni kell benne. Ha elég erősen akarjuk, talán még a hó is eleredhet, hogy évek óta először ismét fehér karácsonyunk legyen.  Ha még nincs adventi koszorúd, ideje lesz beszerezni vagy készíteni egyet, hogy vasárnaponként izgalommal telve gyújtsátok meg a következő gyertyát, visszaszámolva ezzel a közelgő ünnepig.
A mai bejegyzésemben ehhez hoztam nektek egy kis inspirációt.

Én egyébként évek óta ugyanazt az adventi koszorút teszem az asztalra. Abban az évben készítettem, amikor az első karácsonyomat töltöttem Budapesten. Ennek már lassan 4 éve és még mindig hibátlan állapotban van.
Az alapja egy egyszerű szalmakoszorú, amit most nagyon olcsón be tudtok szerezni egy virágüzletben, hobbi boltban vagy bármelyik nagyobb szupermarketben.
Ezt jó szorosan betekertem egy fenyőgirlanddal, majd beleszúrtam a gyertyákat és az apró dekorációkat.


A szalmakoszorút girland nélkül is hagyhatjátok, hiszen így is jól mutat.

A meleg pulcsik, zoknik és bögremelegítők után az adventi koszorúkat is elérte idén a kötött divat. Egyre több helyen árulnak olyan koszorúkat, amelyek amelyek alapja a fenyő helyett puha fonallal van bevonva.
Ha tudsz kötni, akkor egy ilyet gyerekjáték elkészíteni, ráadásul nagyon egyedi és trendi is lesz.

kép forrása: https://www.facebook.com/pages/Laura-Vir%C3%A1g/120025798038542?fref=ts


A gömbös változat is nagy népszerűségnek örvend ez évben. Az elkészítése ugyanaz mint a múlt heti  bejegyzésemben leírt ajtódíszé, csak kell még hozzá 4 gyertya.

Aki pedig nem akar túl sok időt tölteni ezzel a feladattal vagy valami modernebbet szeretne, annak a számos gyertyák a legmegfelelőbbek egy kis dekorációval körítve. Ezeket a gyertyákat egyébként az Ikeában és a Kikben tudjátok a legjobb áron beszerezni.  Használjátok ki a mai napot arra, hogy beszerezzétek a kellékeket és egy gyönyörű koszorúval lepjétek meg a családot advent első vasárnapjára...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e