2014. november 30., vasárnap

Inspirációk az adventi koszorúhoz

   Ugye mindenki tudja, hogy ma kell meggyújtani az adventi koszorú első gyertyáját? Négy hét múlva pedig elérkezik a csodák éjszakája, amikor minden megtörténhet, csak hinni kell benne. Ha elég erősen akarjuk, talán még a hó is eleredhet, hogy évek óta először ismét fehér karácsonyunk legyen.  Ha még nincs adventi koszorúd, ideje lesz beszerezni vagy készíteni egyet, hogy vasárnaponként izgalommal telve gyújtsátok meg a következő gyertyát, visszaszámolva ezzel a közelgő ünnepig.
A mai bejegyzésemben ehhez hoztam nektek egy kis inspirációt.

Én egyébként évek óta ugyanazt az adventi koszorút teszem az asztalra. Abban az évben készítettem, amikor az első karácsonyomat töltöttem Budapesten. Ennek már lassan 4 éve és még mindig hibátlan állapotban van.
Az alapja egy egyszerű szalmakoszorú, amit most nagyon olcsón be tudtok szerezni egy virágüzletben, hobbi boltban vagy bármelyik nagyobb szupermarketben.
Ezt jó szorosan betekertem egy fenyőgirlanddal, majd beleszúrtam a gyertyákat és az apró dekorációkat.


A szalmakoszorút girland nélkül is hagyhatjátok, hiszen így is jól mutat.

A meleg pulcsik, zoknik és bögremelegítők után az adventi koszorúkat is elérte idén a kötött divat. Egyre több helyen árulnak olyan koszorúkat, amelyek amelyek alapja a fenyő helyett puha fonallal van bevonva.
Ha tudsz kötni, akkor egy ilyet gyerekjáték elkészíteni, ráadásul nagyon egyedi és trendi is lesz.

kép forrása: https://www.facebook.com/pages/Laura-Vir%C3%A1g/120025798038542?fref=ts


A gömbös változat is nagy népszerűségnek örvend ez évben. Az elkészítése ugyanaz mint a múlt heti  bejegyzésemben leírt ajtódíszé, csak kell még hozzá 4 gyertya.

Aki pedig nem akar túl sok időt tölteni ezzel a feladattal vagy valami modernebbet szeretne, annak a számos gyertyák a legmegfelelőbbek egy kis dekorációval körítve. Ezeket a gyertyákat egyébként az Ikeában és a Kikben tudjátok a legjobb áron beszerezni.  Használjátok ki a mai napot arra, hogy beszerezzétek a kellékeket és egy gyönyörű koszorúval lepjétek meg a családot advent első vasárnapjára...