2014. november 10., hétfő

Fincsi kakaós csiga II.

  Az előző részben megtudhattátok a kakaós csiga tésztájának az elkészítését, most pedig jöjjön a töltelék és a sütés.



  Ott fejeztük be, hogy a tésztát 1 órára letakarva, meleg helyre tettük kelni. Az idő leteltével szép nagyra kellett dagadnia.
A megkelt tésztát aztán lisztezett deszkán kinyújtjuk  (ha esetleg túl nagy mennyiség lett a fölösleget nyugodtan le lehet fagyasztani) és megkenjük egy pici olvasztott vajjal. Majd az egészet megszórjuk kakaóporral és cukorral.



Ha ezzel megvagyunk, kezdjük el a tésztát óvatosan feltekerni, vigyázva, hogy ki ne szakadjon sehol.



 A tekercset aztán 2 cm-es darabokra vágjuk és vajjal kikent tepsibe fektetjük.



Közepes lángon nagyjából 10 percig sütjük, ekkor meglocsolgatjuk vaníliás cukros tejjel, majd tovább sütjük egészen addig amíg a csigák szép aranybarnára nem sülnek.



Porcukorral vagy levendulás tejjel tálaljuk.





Jó étvágyat hozzá!