2014. november 27., csütörtök

Ehető pingvinek

   Ma egy igazi cukiságot hoztam nektek. Ehető pingvineket fogunk készíteni, amik nagyon jól feldobják a közös étkezéseket és a gyerekek is imádni fogják.


   Hozzávalók:

mini mozzarella golyók
fekete olívabogyó
sárgarépa
fogpiszkálók


  Az olívabogyók egy részét félbe vágjuk, a többit pedig egyben hagyjuk. A sárgarépát felkarikázzuk, majd kivágunk belőlük egy darabot a képen látható módon. A nagyobbik rész lesz a talp, a kisebbik kivágott darab pedig a csőr.




   A talpat, a mozzarellát és a félbe vágott bogyókat összeillesztjük a fejbe pedig belenyomjuk a csőrnek szánt darabot.




  Ezután a fejet felszúrjuk a fogpiszkálóra, majd összetűzzük vele a többi részt is.



   És már készen is van!




   Ha esetleg akad otthon egy egész camembert sajt, akkor egy kis "jégtáblával" is megajándékozhatjuk a kis pingvineket,



Jó alkotást!