Ugrás a fő tartalomra

Zara Home Budapesten

   Mindig elkövetem azt a hibát, hogy egy előre beharangozott dolgot a kelleténél jobban várok, aztán pedig csalódás lesz a vége.
Nem volt ez másképp a Zara Home Fashion Street-i üzletével sem.


  Imádom csinosítgatni a kis lakásomat, mert szerintem az apró csecsebecsék, szobrok és a képek tesznek teljessé egy otthont. Ezek az apróságok viszik bele a lelket, amitől jó érzés belépni az ajtón.
Éppen ezért az új home decor boltok megnyitását szoktam a legjobban várni. Már hetekkel a start előtt lázban égtem, hogy végre a saját szememmel láthassam, mit kínál nekünk a Zara Home.

A nagy napon, november 14.-én sajnos túl sok volt a dolgom ahhoz, hogy eljussak az üzletbe, de másnap pótoltam az elmaradt látogatást.

A bejáraton belépve egyből egy gyönyörűen megterített karácsonyi asztal fogadta az érdeklődőket. Az arany és a fehér kombinációja végtelenül elegáns volt, csodálatomat pedig csak fokozta a ízlésesen megválasztott teríték és az az édes szarvasos szalvétagyűrű, amitől egyből elolvadtam.
Beljebb haladva viszont nem folyatódott ez a hangulat. A termékek többsége, az én ízlésemnek hihetetlenül giccses volt. Az arany szín egy amúgy is nagyon díszes képkereten vagy vázán nekem már nagyon sok, a virágos teáskészletekről meg már nem is beszélek. Utoljára nagymamám polcán láttam ehhez hasonló darabokat.
Biztosan van olyan, akinek ez a stílus jön be, de én személy szerint nem raknám tele a lakásom efféle darabokkal, mert nyomasztólag hatna rám. Kicsit úgy érezném, hogy egy múzeumban lakom és nem egy szívmelengető igazi otthonban.


 A látogatás után végeztem egy kis kutatómunkát is, mert az árak szerintem borzasztó magasak voltak. Egy közepesen kereső család nem igazán engedhetne meg magának itt egy kis shoppingtúrát.
Ez nem csoda, hiszen a francia Zara Home is ugyanezekkel az árakkal dolgozik, csak épp mi nem kapunk francia szintű fizetést hozzá...  Mindent összevetve óriási csalódás volt nekem ez az üzlet mind kínálat, mind pedig  az árak szempontjából. De hát ízlések és pofonok....
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,